Zemiaky so sezamom

sandraviglasova - fotkasandraviglasova, 16. apríla 2014

Tieto zemiaky môžete pripraviť ako prílohu ku mäsu alebo k jogurtovému dipu :-) keď sme kedysi piekli zemiaky, zvykli sme ich piecť s masťou Zobraziť celý popisTieto zemiaky môžete pripraviť ako prílohu ku mäsu alebo k jogurtovému dipu :-) keď sme kedysi piekli zemiaky, zvykli sme ich piecť s masťou alebo "poliate" olejom, no teraz nastal čas pre menej mastnejšiu variantu :-)

2
porcie
10 minút
príprava
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

z 1/2 ks citróna
1 ČL
2 PL
1 dcl (podľa potreby)




Postup

  1. 1

    Zemiaky s peknou šupkou umyjeme a nakrájame na "krížalky". Vložíme ich do zapekacej misy.

  2. 2

    V mištičke si zmiešame olej, štavu z citróna, bazalku, vodu a vylejeme ju na zemiaky. Posolíme a všetko pekne premiešame.

  3. 3

    Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°. Každých 15 min premiešame, aby sa nepripiekli. Keď už sú skoro hotové, posypeme podľa chuti sezamom. Ja som ich robila ako prílohu k marinovaným "stejčíkom" z karé, ale myslím, že budú chutiť aj k jogurtovému dipu :-) Zemiačky sú mäkunké, šťavnaté a veľmi chutné. Hádam budú chuť aj Vám. Zas nemám na ozdobu nič zelené, ale v pozadí je pohár piva, to na inšpiráciu, že je lepšie si dať po jedle pohár piva ako pohár koly :-) Nazdravie!

    Zemiaky so sezamom - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
fotka sa vydarila :) ,, a pekny napad, kto by nemal rad upeceny chrumkavy sezam? aj zalievka sa mi paci, citronova stava patri asi do nej, pohar piva je vyborna a zdrava dekoracia!
mijaita
Kazdy napad na upravu brambor vítán, libí se mi take!
sandraviglasova
@mariamka áno, patrí, musím to opraviť :-) ďakujem za pripomenutie ;-) @safran už včera pred spaním som premýšľala aké bylinky si nasadím :D a ďakujem, som rada, že sa Vám páči :-)
marikafil
pekný recept, mňa ale zarazilo, že ich každých 15 minút premiešaš, aaby sa nepripiekli... u nás doma sú práve tie pripečené najobľúbenejšie, takže ja nemiešam.
luss44
takmer mi táto dobrota ušla :) Ja tiež zemiaky nemiešam, pripečené chrumkavé sú najlepšie. Sezamové som veru ešte nekoštovala, stačili by mi samé len s cesnakovo-bylinkovým dresingom, mäsko by som prenechala druhému.
tiginko
možno aj podľa Gusta :-), ale hovorí sa proti/voči gustu žiaden dišputát :-)
sandraviglasova
@mijaita supeeer :-) to si ma veľmi potešila, že si vyskúšala a chutili ti :-) :-) :-) nemáš zač ;-) jasné, bylinky treba pomeniť, aby nedošlo k stereotypu :-) ja idem zas robiť tvoj labneh ;-) potešila si ma :-)
mijaita
:-) a o tom tady ta vymena receptu, napadu, zkusenosti, je!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia