Foto: sandraviglasova
Tieto zemiaky môžete pripraviť ako prílohu ku mäsu alebo k jogurtovému dipu :-) keď sme kedysi piekli zemiaky, zvykli sme ich piecť s masťou Zobraziť celý popisTieto zemiaky môžete pripraviť ako prílohu ku mäsu alebo k jogurtovému dipu :-) keď sme kedysi piekli zemiaky, zvykli sme ich piecť s masťou alebo "poliate" olejom, no teraz nastal čas pre menej mastnejšiu variantu :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky s peknou šupkou umyjeme a nakrájame na "krížalky". Vložíme ich do zapekacej misy.
- 2
V mištičke si zmiešame olej, štavu z citróna, bazalku, vodu a vylejeme ju na zemiaky. Posolíme a všetko pekne premiešame.
- 3
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°. Každých 15 min premiešame, aby sa nepripiekli. Keď už sú skoro hotové, posypeme podľa chuti sezamom. Ja som ich robila ako prílohu k marinovaným "stejčíkom" z karé, ale myslím, že budú chutiť aj k jogurtovému dipu :-) Zemiačky sú mäkunké, šťavnaté a veľmi chutné. Hádam budú chuť aj Vám. Zas nemám na ozdobu nič zelené, ale v pozadí je pohár piva, to na inšpiráciu, že je lepšie si dať po jedle pohár piva ako pohár koly :-) Nazdravie!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu