Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. marca 2015

Predlohou mi bol recept http://www.kosicednes.sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym- hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks filety
70 g
6 ks uvarené v šupke
5 ks (alebo iné huby)
1 ks
1 ks (alebo červená paprika)
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Filety zo zubáča som umyla, osušila, osolila a pokvapkala z oboch strán citrónovou šťavou. Nechala som ich asi pol hodiny stáť.

    Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ sa mi varili približne rovnako veľké kusy zemiakov v šupke. Jenskú misu som vymazala maslom, širšie filety som pozdĺžne prekrojila a okorenila provensálskym korením. Pomocou špáradiel som polovice filetov skrúcala do závinu a ukladala na misu, porozkladala som do nej ešte viac kúskov masla.

    Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som ich v rúre predhriatej na 180°C asi 15 minút, keď bolo maslo roztopené, preliala som všetky filety, aby sa nevysušili počas pečenia.

    Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som očistila, papriku umyla, obe som pokrájala na drobné kocky a na oleji restovala do zmäknutia. V polčase som pridala nadrobno pokrájané šampiňóny, osolila a podliala trochou vody, naozaj len máličko. Po dohotovení som pridala ešte nasekanú petržlenovú vňať. Plnka do zemiakov bola hotová.

    Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené a očistené zemiaky som vydlabala zvrchu, potom som ich plnila hubovou plnkou. Na formovanie som použila škrabku na zemiaky.

    Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Výpek po rybách som zliala, precedila a doplnila sladkou smotanou, v rajničke som túto omáčku zredukovala na požadovanú hustotu a nakoniec dochutila soľou a citrónovou šťavou.

  7. 7

    Už som len naložila na taniere a mohli sme si pochutnať na tohtotýždňovej rybke.

    Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zolik
parada!! tak tento tvoj recept mila @kuku ukladam do kk do kolonky "na sviatocne prilezitosti". tvoja kombinacia vyzera velmi elegantne a pritom je to lahke jedlo. super a vdaka
salinka
Myslela som, si, že autor receptu je šéfkuchár hotela.....Dokonalý recept, aj foto. Ja som už pri prvom obrázku paralyzovaná, závidím:-)
tassiedevil
pekne si navarila...:) len mám otázku, nekritizujem...:) nebola tá rybka trochu tvrdá? preto sa opytujem, lebo citronová štava má tendenciu rybie mäso uvariť bez tepelnej úpravy.. a plus si ju mala 15 min v rúre...mnohí profíci tu pripravujú ryby touto metódou...myslím , že pridať citron až na konci...citron inak dá rybke veľmi lahodnú chuť....ešte jedna otázka...to je dávka pre chorých?:))veľmi pekná prezentácia...*****
kukulienka71
Ďakujem vám všetkým za pekné komentáre, potešili:-)
@tassiedevil , skoro všetky ryby, hlavne filety upravujem týmto spôsobom, že ich dopredu pokvapkám citr. šťavou, nevšimla som si, žeby mäsko stvrdlo ale posadil si mi chrobáka do hlavy, tak porozmýšľam, prípadne skúsim aj tak, ako ty píšeš, ďakujem za faktickú pripomienku:-)
ares
Úžasné! Skvelý recept, krásna fotka, vynikajúci postup.
marika21
Napečené ako od dobrej kuchárky z fajn reštaurácie.KK5*
kecemis
My ryby radi. Ale toto by som asi dlho jedol len ocami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia