Galantína z kurčaťa na šošovicovom šaláte

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Galantína z kurčaťa na šošovicovom šaláte
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
200 g
100 g
3 ks
50 g
100 g
 rozmixované
 lístky
 na pečené kura




Postup

  1. 1

    Kurča dobre umyjeme a vykostíme. Vykostené kurča roztiahneme a hrubšie časti narežeme. Osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z kuracieho fášu (rozmixovaným kuracím mäsom), zmiešaným s restovanými šampiňónmi, kúskami údeného mäsa, najemno nakrájanou kapiou a bylinkami. Opatrne uzavrieme a previažeme potravinárskou niťou, aby plnka nevytiekla.

  2. 2

    Dáme na pekáč, posypeme zmesou korenia na kurča a pomaly pečieme asi hodinu alebo dlhšie, podľa veľkosti. Keď je kurča upečené, necháme ho vychladnúť a nakrájame.

  3. 3

    Šalotku opražíme na oleji, pridáme hnedú šošovicu a zalejeme 200 ml vývaru. Dusíme do polomäkka, pridáme červenú šošovicu a ešte podusíme. Tekutinu necháme odpariť, šošovicu vysypeme na plech a necháme vychladnúť. Pridáme koriander, parmezán a olúpané paradajky, nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a olej. Uložíme na tanier a na šošovicu dáme plátky galantíny. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

sovka62
Ak to má byť galantína, na kurčati by mali zostať dolné kosti stehien a horné kosti krídiel. Naplnené kura by sa malo zašiť a upraviť do pôvodného tvaru.
safran
krásne prezentované jedlo od šéfkuchára s varecháčskym fotopostupom - bravooo @Sovka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia