Galantína z kurčaťa na šošovicovom šaláte
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča dobre umyjeme a vykostíme. Vykostené kurča roztiahneme a hrubšie časti narežeme. Osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z kuracieho fášu (rozmixovaným kuracím mäsom), zmiešaným s restovanými šampiňónmi, kúskami údeného mäsa, najemno nakrájanou kapiou a bylinkami. Opatrne uzavrieme a previažeme potravinárskou niťou, aby plnka nevytiekla.
- 2
Dáme na pekáč, posypeme zmesou korenia na kurča a pomaly pečieme asi hodinu alebo dlhšie, podľa veľkosti. Keď je kurča upečené, necháme ho vychladnúť a nakrájame.
- 3
Šalotku opražíme na oleji, pridáme hnedú šošovicu a zalejeme 200 ml vývaru. Dusíme do polomäkka, pridáme červenú šošovicu a ešte podusíme. Tekutinu necháme odpariť, šošovicu vysypeme na plech a necháme vychladnúť. Pridáme koriander, parmezán a olúpané paradajky, nakrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a olej. Uložíme na tanier a na šošovicu dáme plátky galantíny. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/galantina-z-kurcata-fotorecept/...