ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci doma.
Suroviny
| 500-1000 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 zrniečka |
|
| 5 zrniečok |
|
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| 1/2 l alebo voda |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 1 čl |
|
| Halušky: | |
| 300 g |
|
| 3/4 l |
|
|
|
|
| 3 ks |
|
| 60 g |
|
Postup
-
1
Najprv uvaríme hovädzie mäso,najlepšie v tlakovom hrnci.Jemne nasekanú cibuľu opražíme na masla spolu s korenim,zaprášime múkou a pripravíme svetlú zapražku.Zriedime ju studenou vodou alebo vývarom a 20 minút povaríme.Pridáme paradajkový pretlak,posolime a osladíme.Omáčku precedíme alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame a vložíme späť do omáčky. Ako prílohu podávame krupicové halušky.Utrieme tuk svajciami,po častiach pridávame v mlieku vopred namočenú a rozmiešanú krupicu a soľ.Z cesta vykrajujeme halušky lyžičkou namáčanou vo vode a varíme v slanej vode 6 až7 minút.








Diskusia k receptu