ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci doma.
Suroviny
500-1000 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 zrniečka |
|
5 zrniečok |
|
40 g |
|
40 g |
|
1/2 l alebo voda |
|
1 ks |
|
|
|
1 čl |
|
Halušky: | |
300 g |
|
3/4 l |
|
|
|
3 ks |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Najprv uvaríme hovädzie mäso,najlepšie v tlakovom hrnci.Jemne nasekanú cibuľu opražíme na masla spolu s korenim,zaprášime múkou a pripravíme svetlú zapražku.Zriedime ju studenou vodou alebo vývarom a 20 minút povaríme.Pridáme paradajkový pretlak,posolime a osladíme.Omáčku precedíme alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame a vložíme späť do omáčky. Ako prílohu podávame krupicové halušky.Utrieme tuk svajciami,po častiach pridávame v mlieku vopred namočenú a rozmiešanú krupicu a soľ.Z cesta vykrajujeme halušky lyžičkou namáčanou vo vode a varíme v slanej vode 6 až7 minút.
Diskusia k receptu