Paradajková omáčka s haluškami

peter64 - fotkapeter64, 12. septembra 2011

ďalšia klasika medzi receptami je od mojej nebohej mamky a robievame ho dosť často keď sme všetci doma.

Suroviny

500-1000 g
1 ks
1 ks
2 zrniečka
5 zrniečok
40 g
40 g
1/2 l alebo voda
1 ks
1 čl
Halušky:
300 g
3/4 l
3 ks
60 g




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme hovädzie mäso,najlepšie v tlakovom hrnci.Jemne nasekanú cibuľu opražíme na masla spolu s korenim,zaprášime múkou a pripravíme svetlú zapražku.Zriedime ju studenou vodou alebo vývarom a 20 minút povaríme.Pridáme paradajkový pretlak,posolime a osladíme.Omáčku precedíme alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame a vložíme späť do omáčky. Ako prílohu podávame krupicové halušky.Utrieme tuk svajciami,po častiach pridávame v mlieku vopred namočenú a rozmiešanú krupicu a soľ.Z cesta vykrajujeme halušky lyžičkou namáčanou vo vode a varíme v slanej vode 6 až7 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
A čo s tým mäsom? V postupe sa už nespomína, ale asi si domyslím. Robievam občas paradajkovú omáčku s vareným hovädzím, využijem vývar z mäsa na omáčku. K tomu bu´d knedlu alebo len chlieb.
mojack
robievam s knedlou, a do omačky dam aj hrašok
evanaaa
No, preto. Mojack, to dávaš hrášok do paradajkovej omáčky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia