Je to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh ryby a na miesto syru, špeciálnu čínsku sójovú majonézu, Zobraziť celý popisJe to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh ryby a na miesto syru, špeciálnu čínsku sójovú majonézu, ktorá sa pri pečení správala ako syr, ale ja som sa s ňou na Slovensku nestretla, takže som si recept prispôsobila na suroviny, ktoré sú u nás dostupné...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pangasius opláchneme, pri tomto recepte nemusí byť ryba ani úplne rozmrazená. V jednom balení sú zvyčajne tri väčšie kusy, tie prekrojíme na polovicu (tak nám vznikne 6 porcii). Osolíme, okoreníme podľa chuti ( ja používam čierne korenie a grilovacie), poukladáme na maslom vymastený pekáč na rybu naukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky (s cibuľou nešetríme) a podlejeme. Pokiaľ je ryba ešte zmrazená nemusíme podlievať, prípadne iba mierne, aby sa vydusila do mäkka zakrytá na pekáči.
- 2
Keď ryba zmäkne odokryjeme a necháme pripiecť do chrumkava pred koncom poukladáme na plátky ryby plátky syra a necháme jemne rozpustiť.
- 3
Podávame s pečenými zemiakmi a napríklad s cviklovo-cibuľovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu