Pangasius s cibuľou

aljonuska - bez fotkyaljonuska, 17. februára 2010

Je to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh ryby a na miesto syru, špeciálnu čínsku sójovú majonézu, Zobraziť celý popisJe to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh ryby a na miesto syru, špeciálnu čínsku sójovú majonézu, ktorá sa pri pečení správala ako syr, ale ja som sa s ňou na Slovensku nestretla, takže som si recept prispôsobila na suroviny, ktoré sú u nás dostupné...

6
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
6 plátkov




Postup

  1. 1

    Pangasius opláchneme, pri tomto recepte nemusí byť ryba ani úplne rozmrazená. V jednom balení sú zvyčajne tri väčšie kusy, tie prekrojíme na polovicu (tak nám vznikne 6 porcii). Osolíme, okoreníme podľa chuti ( ja používam čierne korenie a grilovacie), poukladáme na maslom vymastený pekáč na rybu naukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky (s cibuľou nešetríme) a podlejeme. Pokiaľ je ryba ešte zmrazená nemusíme podlievať, prípadne iba mierne, aby sa vydusila do mäkka zakrytá na pekáči.

  2. 2

    Keď ryba zmäkne odokryjeme a necháme pripiecť do chrumkava pred koncom poukladáme na plátky ryby plátky syra a necháme jemne rozpustiť.

  3. 3

    Podávame s pečenými zemiakmi a napríklad s cviklovo-cibuľovým šalátom.

Diskusia k receptu

dajanca
Uložené.....ryby mám rada na akýkoľvek spôsob...a tá cibuľa... vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia