Plnený baklažán fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 3. júla 2011

Suroviny

2 - 3 ks
3 ks
1 ks
2 ks
4 strúčiky
1 ks
60 g




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Vo vyhriatej rúre nasucho pečieme cca 20 minút. V polovici pečenia som baklažány otočila.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené baklažány pripravíme na plnenie. Dužinu odložíme do plnky.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky a cibuľu si očistíme a prichystáme si ostatné suroviny.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame na malé kocky a na troche oleja speníme.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme ošúpaný nakrájaný cesnak.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po pár minútach pridáme opekačku.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď začne opekačka "chytať farbu" pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky. Opekáme cca 5 minút.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Lístky tymiánu očistíme od stoniek a prihodíme do panvice. Podlejeme trochou vody a na miernom ohni miešame kým sa voda neodparí a zemiaky sú takmer mäkké.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme nakrájanú baklažánovú dužinu.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď sú zemiaky uvarené, odstavíme a pridáme strúhaný syr Grana Padano (časť si odložíme na posypanie).

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zmesou naplníme baklažány. Trochu plnky sa mi zvýšilo, naplnila som malé mištičky. V rúre vyhriatej na 190 °C pečieme cca 10 minút.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Posypeme strúhaným syrom a zapekáme do zlatista.

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

bozulka
Ja som doteraz baklažán plnila iba mäsom.Aj toto vyzerá dobre.
natali
ja robim podobne len miesto baklazanu davam cukinu..a plnim ju tym co doma najdem :) najlepsie ak su aj domace hribiky, to je potom basta :) krasny recept :)