Foto: elixir
Keď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo nejaká bylinka, vtedy by som možno radšej ponožku Zobraziť celý popisKeď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo nejaká bylinka, vtedy by som možno radšej ponožku zjedla (alebo čokoládu). :) Túto mám však rada odjakživa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks stredne veľké |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
mleté |
|
2 ks celé |
|
500 ml (voda) |
|
6 - 7 väčších listov |
|
2 - 3 vetvičky čerstvá |
|
2 PL (olej) |
|
100 ml (smotana) |
|
Postup
-
1
Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky. Opražíme ich zľahka na masle v hrnci, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenia. Povaríme pod pokrievkou 15 minút.
- 2
Potom pridáme umytú, na drobno pokrájanú petržlenovú vňať, mlieko a obsah hrnca rozmixujeme tak, aby sme nechali aj zopár kúskov zemiakov.
- 3
Do tanierov dáme umyté, na menšie časti pokrájané listy (tak aby sa dobre jedli lyžicou) a tie potom prelejeme polievkou. Ak máte šalát úplne čerstvý, kúsky listov vám budú chrumkať pod zubami. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zajtra uvarím na tento tvoj spôsob
petržlen.vňať nahradím kôprom..
doteraz som varievala omáčku a zemiaky osve..
skúsim takto..