Polievka s ľadovým šalátom

elixir - fotkaelixir, 6. apríla 2015
Polievka s ľadovým šalátom
Foto: elixir

Keď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo nejaká bylinka, vtedy by som možno radšej ponožku Zobraziť celý popisKeď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo nejaká bylinka, vtedy by som možno radšej ponožku zjedla (alebo čokoládu). :) Túto mám však rada odjakživa.

3-4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks stredne veľké
1 ks
1 strúčik
 mleté
2 ks celé
500 ml (voda)
6 - 7 väčších listov
2 - 3 vetvičky čerstvá
2 PL (olej)
100 ml (smotana)




Postup

  1. 1

    Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky. Opražíme ich zľahka na masle v hrnci, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenia. Povaríme pod pokrievkou 15 minút.

  2. 2

    Potom pridáme umytú, na drobno pokrájanú petržlenovú vňať, mlieko a obsah hrnca rozmixujeme tak, aby sme nechali aj zopár kúskov zemiakov.

  3. 3

    Do tanierov dáme umyté, na menšie časti pokrájané listy (tak aby sa dobre jedli lyžicou) a tie potom prelejeme polievkou. Ak máte šalát úplne čerstvý, kúsky listov vám budú chrumkať pod zubami. :)

Diskusia k receptu

jozka2
Aj ja si spominam na salatovu polievku, ktoru som nechcela,jest a teraz ju zboznujem.Nadherne prevedene jedlo ako od profesionala,jednoducha priprava a pri tom lahka a chutna polievocka a este aj vyzivna.*****
1x elixir
katka78
Šalátovú polievku som do minulého roku nepoznala, ale vyskúšala som podľa @eviany a bola super, už sme ju aj zopakovali. Tvoja je iná, tiež sa mi páči, vyskúšame.
1x elixir
amelie
@elixir , ukladám do svoje jpolievkovej zbierky, tie šalátové listy sú super zavárka:-)))*****
1x elixir
elixir
Vďaka za milé komentáre a nahliadnutie, keď vyskúšate alebo sa inšpirujete, budem veľmi rada a hádam aj vy. :)
havino
chutný základ zemiakový s pridaním šalátu, krásna foto a výborná polievka
1x elixir
používateľ nemá avatar
123
123
šalátovú polievku sme doma/u mamky/ nikdy nevarili, ale táto sa mi páči...počkám na domáci šalát a určite urobím
1x elixir
elixir
Dnes som spravila zeleninovú polievku na podobný spôsob ako túto: iba tam šlo menej zemiakov a dodatočne dosť mrkvy a zeler, na záver čerstvý cesnak. Potom polievkou zaliať tanier plný pokrájaného ľadového šalátu a na vrch k tomu pol vajíčka na hniličku. Ma napadlo, že sa parádne hodí do krémových polievok namiesto chlebových krutónov - je zdravší a chrumká aspoň tak pekne, ak nie krajšie. :)
1x radost
mariamka
verim a vidim, ze je dobra :), minule som robila prvu tohorocnu sosku, manzel nachodil km, ale teda moc jej nenasiel, tak som ju v zavere nadstavila ladovym salatom, ozaj prijemne chrumkanie :), nabuduce bude bez sosky :),, co to je tam za dekoraciu s tym stipcom? mile :)
elixir
:)) To je vtáča, sa mi tak moc páčilo, že som nevedela odolať a musela ho dať na foto :)
mariamka
:)) umelecka dusa :) elixir mam teraz tolko novych web kamier, vsade to zije, dala som linky na fb, zial nemame tam spojenie, ale viem to dat aj na nase "Sledovat lisky..."
1x elixir
elixir
@mariamka na facebooku nie som, ale daj to prosím k líškam, keď budeš mať čas... :) Tiež ta čosi dnes neskoršie pridám, teraz pádim het...
janger
@elixir , ked som zbadala v prehlade tuto polievku, tak hned mi napadlo, ze bude od teba. Vyzera velmi dobra, a paci sa mi, ze ten salat v nej este chrumka :-) A aj ten stipcek je zlaty :-)...
1x elixir
kukulienka71
5* za túto polievku som teraz pridala:-) toto je naša prvá šalátová, je sama osebe vynikajúca, šalát v nej aj chrumkavo zasýti. Dcérka len tak labužnícky mňamkala. Na konci som neodolala pridať citr. šťavu. Ďakujem pekne za recept, spestril nám prvomájový deň.


smilegirl
Idem urobiť, určite bude skvelá. A ako som pozerala, určite vyskúšam aj ďalšie Vaše receptíky :) :) :)
1x elixir
kecemis
@elixir vcera som ju pripravil, zial mala jednu chybu, bolo jej malo. Ale pre velky uspech sa bude musiet viac krat opakovat. Vdaka.
kucharka
Musim pochvalit tuto polievku, uz velakrat som ju robila a vzdy zabudnem napisat. Davam pochutkovu smotanu, dokonca raz som dala aj biely grecky jogurt ... Vzdy vyborna. Dakujem.
1x elixir
radost
@Elixir (8.4.2016 19:04)

zajtra uvarím na tento tvoj spôsob
petržlen.vňať nahradím kôprom..
doteraz som varievala omáčku a zemiaky osve..
skúsim takto..
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia