Plnené jahňacie plece na kapuste dva chody fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Podľa tohto receptu uvarime naraz dve jedla. Môžme ich rozdeliť na dve jedla. Ja som ich varil v jeden deň.
porcií
príprava
na 230 a 180 °C
Suroviny
1700 g |
|
čerstvý |
|
čerstvý |
|
|
|
6 väčších strúčikov |
|
čerstvo pomleté |
|
Na guľky a plnku: | |
500 g domáca |
|
500 g (z celkového množstva asi) |
|
100 ml rastlinný |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
čerstvo pomleté |
|
1 ks čerstvá |
|
6 strúčikov |
|
Na kapustu: | |
600 g čerstvá |
|
600 g čerstvá |
|
|
|
6 ks |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
2 ks čerstvá |
|
na mäso |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Mäso vnútornú časť som orezal na tenší plát, aby sa mi potom dal rolovať. Okorenil som ho korením štyroch farieb čerstvo mletým a osolil.
-
3
Orez (asi 500 g) a klobásu som pomlel na mlynčeku spolu z jednou väčšou cibuľou a s po cesnakom. Do masy som pridal korenie štyroch farieb, rascu ( medzi prsty), mleté papriky a čili. Polial som to olejom asi 100 ml, osolil a dobre premiešal. Nechal postať asi 15 minút.
-
4
Teraz som krájal obe kapusty. Tie som osolil, pridal rascu za 1KL, nové korenie a bobkový list. Premiešal som to.
-
5
Do pekáča som na dno dal polovinu pripravenej kapusty. Mäso orezané pripravené som v strede naplnil mletým mäsom. Toľko aby som to mohol zavinúť. Mäso som previazal špagátom nech drží spolu. Tento konopný špagát je dobra vec. Po upečení ostane volný a dobre sa odstraňuje. Zrolované mäso som dal na kapustu a osolil vrch. Potom na vrch pridal cesnak krájaný na plátky, nasekaný tymián a rozmarín. Zavrel pekáč a dal do rúry piecť na 230 °C tak na desať minút a potom prepol na 180 °C. Takto som to piekol 70 minút. Potom odokryl pekáč a ešte piekol 20 minút odokryte. Teplotu a čas si treba prispôsobiť vlastnej rúre.
-
6
Zo zvyšku mletého mäsa som vytvaroval guľky asi 5 cm. Tie som dal do druhého pekáča na zvyšok kapusty. Na vrch som dal tiež, cesnak, tymián a rozmarín. Zakryl pekáč a dal piecť do rúry na 45 minút. Potom odokryl a 15 minút ešte zapiekol do červena. Kto chce si guľky môže upiecť na druhy deň.
-
7
Tu je mäso upečené. Musel som druhy krát fotiť. Prve zábery sa nevydarili bolo to horúce. Mäso vonia až je človek hneď hladný. S tou kapustou je to riadna dobrota, ktorú s láskou môžeme papať.
-
8
Tu sú tie guľky, ktoré sa za plneným mäsom nezaostávajú čo sa týka vône a chute.
-
9
Uvaril som k tomu, len slané zemiaky bez korenín. Mäso a kapusta sú dostatočne ochutené. Tu je jedna porcia.
-
10
A tu druha porcia servírovana s guľkami. Takže aj vám prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu