Panenka v oštiepkovom cestíčku na vínovej omáčke fotorecept
Michal Kružic
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 13. marca 2014
šéfkuchár z Premium – business hotel Bratislava, 13. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku odblaníme, nakrájame ju na medailóniky, osolíme a okoreníme.- 2
Z mlieka, vajca, múky a nastrúhaného oštiepku pripravíme cestíčko, v ktorom obalíme medailóniky a vypražíme ich v rozpálenom oleji do polovice ponorené.- 3
V kastróle z cukru urobíme karamel, zalejeme ho vínom, pridáme polovicu masla, soľ a korenie a varíme, kým nevznikne omáčka. Zemiak uvaríme spolu s hráškom a so soľou. Scedíme, rozmixujeme a pridáme maslo a podľa potreby mlieko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
Kludne prepecte, kazdy podla chuti, ale dal by som pozor prepecena je casto tuha.
Dobru chut a som rad ze sa vam recept paci.