Foto: marcelc
2-3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame mäso, vajíčko, cesnak, klinčeky a posekanú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Zo zmesi vytvarujeme mäsové guľky a poprášime múkou.
- 2
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a chilli papričku (niekedy pridám aj čerstvý rozmarín keď mám po ruke nech mi to prekne rozvonia kuchyňu). Pridáme mäsové guľky a opražíme "do zlata". Podlejeme červeným vínom a necháme trochu zredukovať, cca 3 min. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 min., dochutíme a podávame.
- 3
Podávame s čerstvou cestovinou (rigattoni na obrázku)...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu