Meatballs

marcelc - fotkamarcelc, 25. mája 2014
Meatballs
Foto: marcelc
2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks surové
100 g
400 g
1 ks
1 ks (čerstvá)
150 ml
2 strúčiky
štipka
 hrsť (čerstvá)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame mäso, vajíčko, cesnak, klinčeky a posekanú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Zo zmesi vytvarujeme mäsové guľky a poprášime múkou.

  2. 2

    Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a chilli papričku (niekedy pridám aj čerstvý rozmarín keď mám po ruke nech mi to prekne rozvonia kuchyňu). Pridáme mäsové guľky a opražíme "do zlata". Podlejeme červeným vínom a necháme trochu zredukovať, cca 3 min. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 min., dochutíme a podávame.

  3. 3

    Podávame s čerstvou cestovinou (rigattoni na obrázku)...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mam rada meatballs tvoje vyzeraju chutne ja ich mam rada so spagetami alebo zemiakovou kasou, vyskusam podla tvojho receptu.
pekne lopticky, len tie cestoviny su take hole, chudence :-)
Vonku je teplo,aj cestoviny chodia holé....