Závitky z panenky
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 4 plátky (po celej dĺžke s hrúbkou 3 mm) |
|
| 4 ks |
|
| 4 plátky |
|
| 60 g |
|
| 4 listy |
|
| 4 ks |
|
| 30 g |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| Grilovaná zelenina: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| Bylinková omáčka: | |
| 50 g |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso: Panenku rozrežeme na jeden plát, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme olivovým olejom. Poukladáme plátky cukety, ktorú sme jemne orestovali na oleji a ochutili bazalkovým pestom, pridáme lístky bazalky a na kraj mäsového plátu položíme sušené paradajky. Plát zrolujeme a takto hotovú roládu nakrájame na plátky s hrúbkou 3 cm. Plátky obalíme slaninkou a celé prepichneme špajdľou. Mäso môžeme pokvapkať olivovým olejom a nechať odležať. Odležané medailóniky grilujeme z každej strany.
- 2
Grilovaná zelenina: Zeleninu nakrájame na plátky, ktoré jemne natrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Horúce vložíme do olivového oleja, zmiešaného s cesnakom a bylinkami. Touto zmesou naplníme opečenú žemľu, z ktorej sme odrezali vrch a vydlabali stred.
- 3
Bylinková omáčka: Na masle opečieme cibuľu, pridáme nasekané bylinky a zalejeme smotanou, necháme odpariť, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu