Závitky z panenky

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Závitky z panenky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 plátky (po celej dĺžke s hrúbkou 3 mm)
4 ks
4 plátky
60 g
4 listy
4 ks
30 g
podľa potreby
podľa potreby
Grilovaná zelenina:
100 g
100 g
100 g
100 g
20 g
50 g
Bylinková omáčka:
50 g
50 g
150 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mäso: Panenku rozrežeme na jeden plát, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme olivovým olejom. Poukladáme plátky cukety, ktorú sme jemne orestovali na oleji a ochutili bazalkovým pestom, pridáme lístky bazalky a na kraj mäsového plátu položíme sušené paradajky. Plát zrolujeme a takto hotovú roládu nakrájame na plátky s hrúbkou 3 cm. Plátky obalíme slaninkou a celé prepichneme špajdľou. Mäso môžeme pokvapkať olivovým olejom a nechať odležať. Odležané medailóniky grilujeme z každej strany.

  2. 2

    Grilovaná zelenina: Zeleninu nakrájame na plátky, ktoré jemne natrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Horúce vložíme do olivového oleja, zmiešaného s cesnakom a bylinkami. Touto zmesou naplníme opečenú žemľu, z ktorej sme odrezali vrch a vydlabali stred.

  3. 3

    Bylinková omáčka: Na masle opečieme cibuľu, pridáme nasekané bylinky a zalejeme smotanou, necháme odpariť, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia