Kuskus fotorecept

rous5 - fotkarous5, 30. júna 2013
Kuskus (fotorecept)
Foto: rous5

Kuskus namiesto ryže. Výborná a zdravá kombinácia s mäsom alebo zeleninou. Dostať kúpiť v DM drogérie. Kuskus stačí spariť vodou, ale pre mňa je Zobraziť celý popisKuskus namiesto ryže. Výborná a zdravá kombinácia s mäsom alebo zeleninou. Dostať kúpiť v DM drogérie. Kuskus stačí spariť vodou, ale pre mňa je lepšie ak prejde pár minútiek varom :) POZOR : olej sa použije len na dusenie mäsa, tak ako je v recepte napísané.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Variant 1 : Kuskus uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, cca 4-5min, pozor, aby sa nerozvaril. Mäso nakrájame na kocky, alebo rezance, podlejeme s asi 1dcl vody a dáme dusiť s troškou oleja. Zeleninu akéhokoľvek druhu nakrájame a podávame ako oblohu.

  2. 2

    Variant 2 : Kuskus uvaríme v mierne osolenej vriacej vode, cca 4-5min, pozor, aby sa nerozvaril. Zeleninu akéhokoľvek druhu nakrájame, zmiešame s kuskus-om a podávame.

    Kuskus (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

2010
Na tejto stranke sa uz boja komentovat ale neviem aky kuskus to mas
ale ten v samoskach- instatny sa nevari vo vode, len zaleje a necha dojst a ked mas ten naozajstny arabsky ten sa tiez nevari ale naparuje.
nalpa
2010 :) preco by sa ludia bali komentovat, co viem poviem k uzitku inym, pretoze vymenou informacii sa clovek zdokonaluje a uci (keby ze tak nebolo by sa uz davno kyjami v jaskyniach vybili a zozrali za surova :DD) a aj ten kuskus si potom pripravi tak, ze nam bude chutit dokonale a sluzit zdraviu ako treba... pravdu mas...kuskus sa napari a naparit sa musi veru dobre, lebo potom v bruchu puchne a puchne az ma clovek bandero jak svet :-)
A teraz k veci, prosim pekne nikdy nie olej! pretoze takto tie zrnka zadusite ako ropna skvrna ...takze roztopime maslo a kuskus premiesame s maslom , potom do sitka, zakryt a naparit nad jedlom ktore prave varime..a medzitym premiesat aby sa naparil fajnovo vsetok aby nam v tom bruchu nerobil sarapatu, rozvinul sa plne do velkosti a tym padom aj chuti....ahoooj a dobru chut :)
pusta
poznám viac spôsobov prípravy kuskusu, ale tento určite nie.
ked som to raz napísala, že sa vyslovene olej nemá používať, tak mi povedali, že nemám pravdu. konkrétne na toprecepty.cz. veru tak @nalpa-
2010
Olej ci maslo prast jak uhod, a co tak smrdlavy syr?
micanela
zaujimavy a pre mna novy sposob pripravy kuskusu. ja ho 3 min. necham zaliaty osolenou vriacou vodou, potom pridam trosku oleja a necham zakryty dalsie 3 min. /uz sa nevari/.
2010
Sorry , cely moj komentar nepresiel... odkial je kuskus sa maslo alebo olej pouziva len pre turistov, povodne neboli ladnicky, tak ani maslo nebolo a stale si ho domaci ochucuju -smen- co je fermentovane maslo ( smrdlavy druh ghee ) a najblizsia nahrada je plesnovy syr. A varit kuskus 5 minut to je ako varit cerstve domace slize pol hodinu.
nalpa
hehe..2010, ty si ale cislo :-)..veruze simneh/ghee....ale to cerstve maslo je predsa len lepsie..ani ja nerada simneh..alebo lepsie povedane jedno ano ..do urcitych jedal..ale to je uz o dacom inom a inde ako v Maroku..

Pusta, na ten recept (mimochodom autor z inej stranky.. a nevadi, nie ze by vadilo..pokial! sa navari spravne! a chut..i) co si tam vlozila a naslednu "rvacku" sa pamatam..problem je na obidvoch stranach..pretoze ak neviem naozaj ako na to, tak ani upresnit nemozem ako je potrebne....a druha strana si mysli ze co precita kde tu uz je mudra ako..ako Salamun...2010 by to povedal jadrnejsie ako ho poznam....ani na halusky nedavame olej, ze ano..a pritom haluska by ten olej zniesla stokrat lepsie ako kuskus..
Pekny den :)


pusta
@nalpa , omyl, nie som múdra ako Šalamún. ak niečo nájdem a zverejním tak, ako som ho našla - to hádam nie je chyba.
to vôbec neznamená, že práve ten recept je najlepší možný.
ved v diskusiách sa dozviem názory iných, ako aj ich skúsenosti.
povedz, prišla si rozsievať zlobu proti mne? to teda naozaj nemusíš...
ale ak ti to robí dobre a ty všetko vieš najlepšie, všade si bol, tak prosím.
2010 povedal mnohé veci jadrne, ale nebol nikdy sprostý, skôr vysvetlil, poradil...ked sa ho spýtam, slušne mi odpovie, ak mám pravdu, tak mi za pravdu dá.
na začiatku sme síce mali búrlivé nezhody, dávno však nemáme. :-)
prosím, ťa @nalpa , nevyjadruj sa láskavo za neho, on to vie sám a bud si istý, že aj bez teba :-)
za Šalamúna si tu ty @nalpa , nie ja :-)
@nalpa , áno, máš pravdu, ale to je len tvoja pravda, ja ti ju neberiem :-)
pekný deň ti prajem.
nalpa
..hmm..Pusta, Salamunom bola myslena druha strana co obhajovala olej, pretoze to takto kdesi cosi nasli a citali..net je plny infoirmacii ako dobrych tak ja sptanych a ludia len konzumuju co im pride pod ruku..zijeme v dobe konzumu a konzumnej kultury....nerada vysvetlujem.. ale takisto neurazam ludi a to zrovna ty vies velmi dobre..komenty pisem priamo prosim pekne, nie sme na sukromnom piesocku, neburam nikomu hrad, nemusis na mna brat lopatku..;-)
To poznas ..ked ides s kozou na trh..
Za 2010 sa nevyjadrujem pokial si si nevsimla..sa vyjadrujem k nemu/ jeho komentu..
Ach jaj je to skoda ..ale nie je to moja pravda, za to by som bola uz hodne slavna kapacita v ludskej historii :D....je to tak, tak sa to pripravuje po stovky rokov priamo na mieste cinu..
PS: ku Salamunovi mam blizko, to hej,..vsak som stara nalpa..:))
..mavam.. a ber svet aj net a komenty tak ako idu ..
pusta
@nalpa , naozaj som ťa nechcela uraziť, možno som len zle pochopila, čo si napísala.
prosím prepáč mi.
máš TS
2010
Ono s tym kuskusom je to ako mat domace slize a lacne wifonky , tradicny je velmi pracne jedlo, tak nam technologia a chemia ulahcili robotu , ze chut sa dakde stratila to este sudruhovia nedoriesili.








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia