Foto: cesminaz
U nás sa špenátový prìvarok pripravuje jedine takto :-) Potrebujete k tomu uz len kusok dobrého chleba,alebo nejaké ine pečivo a hlavné jedlo je Zobraziť celý popisU nás sa špenátový prìvarok pripravuje jedine takto :-) Potrebujete k tomu uz len kusok dobrého chleba,alebo nejaké ine pečivo a hlavné jedlo je na stole ;-P
Suroviny
1350 g |
|
400-500 g |
|
2 ks veľká |
|
2-3 ks veľká |
|
5-6 ks |
|
1 PL |
|
podla chuti |
|
1 PL (alebo paradajkove pyré) |
|
0,5-1 ČL |
|
1 ČL domáca |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby na podliatie |
|
Postup
-
1
Priprava tohto jedla je velmi jednoducha a vysledok velmi chutny :-) V hrnci na troche oleja zosklovatime cibulu a papriku,ktoru sme si pokrajali na male kocky.Ked uz sa pomaly začne piect,vtedy dame k nej za 1pl červenu mletu papriku.Chvilku nechame poškvrčat a pridáme rozmrazený špenat...
-
2
Nalejeme tam take množstvo vody,aké husté to chceme mať,ale dolievat môžte aj počas varenia stále.Ja tam zvyknem dat asi tak 1L vody,neviem presne,robim podla oka :-)Potom pridame donho na menšie kusy pokrajane paradajky,alebo cca.350dl paradajok z flaše.Ja som dala polku zo 7dl flaše,zo svojich paradajok,co som v lete zavàrala :-) Ale zaležì aj od kyslosti paradajok,majù sa dat v tom špenáte cìtit.Este pridame sol,mletu rascu a necháme varit,kým špenát nezmenì farbu,to je cca.15-20minut.Potom pridame mlete mäso,ktore v nom rozmiešame,aby nezostalo v hrčkách.Pridame za 1pl salçe(paradajkove pyre) ,mlete čierne korenie,trocha isot papriky(nemusi byt) ,a k treba tak este rascu podla chuti a za 1kl Vegetu-ja mám domácu,robila som podla receptu tu na Vareche :-) Ale kludne si dajte taku,na aku ste zvyknuty.Ja neodsudzujem nikoho,každy si pouziva taku vegetu,aku chce :-) No a napokon to cele necháme variť cca. 20 minut este takto spolu..
-
3
Pred koncom ochutnàme a ak treba dochutìme z tých korenìn,čo sme pouzili počas varenia.Špenát je výborný,u nás doma velmi oblùbený,najmä u mojich detì :-) Podava sa s chlebom,alebo s oblùbeným pečivom :-) Odporùčam vyskušat. Prajem dobrù chuť..
Diskusia k receptu