Špenátové cestoviny

alenka0901 - bez fotkyalenka0901, 6. februára 2011

Je to rýchly a zdravý obed alebo večera.Dcéra nemala rada špenát, tak som ju oklamala, že sú to brokolicové cestoviny. Bez reptania to zjedla. Zobraziť celý popisJe to rýchly a zdravý obed alebo večera.Dcéra nemala rada špenát, tak som ju oklamala, že sú to brokolicové cestoviny. Bez reptania to zjedla. Odvtedy nemá problém zjesť tieto cestoviny, hoci zistila, že sú špenátové.

Suroviny

1 ks
1 kelímok, alebo jogurt
1 KL
3-4 KL
4-5 strúčikov
1 balík,podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si uvarím cestoviny al dente a dám ich do misy.

  2. 2

    Špenát trochu rozmrazím a prebytočnú vodu zlejem. Špenát dám do hrnca, pridám cukor, čierne mleté korenie a podusím asi 10 minút. Potom pridám kyslú smotanu, kto to chce mať dietnejšie, tak jogurt a podusím to asi ešte 5 minút. Po odstavení pridám pretlačený cesnak a soľ podľa chuti.

  3. 3

    Nakoniec hotový špenát vylejem na cestoviny a všetko spolu premiešam. Ak je to trochu redšie, nemajte obavu, cestoviny to vsiaknu do seba. My doma to jeme teplé , ale u studené. Pod špenát nedávam žiadny olej ani maslo.

Diskusia k receptu

duschko
I ked spenat nemusim, ale u nas je tovelmi oblubena zelenina na vsetke sposoby. Celkom sa mi tvoje cestoviny pozdavaju. Ukladam do MKK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia