Je to rýchly a zdravý obed alebo večera.Dcéra nemala rada špenát, tak som ju oklamala, že sú to brokolicové cestoviny. Bez reptania to zjedla. Zobraziť celý popisJe to rýchly a zdravý obed alebo večera.Dcéra nemala rada špenát, tak som ju oklamala, že sú to brokolicové cestoviny. Bez reptania to zjedla. Odvtedy nemá problém zjesť tieto cestoviny, hoci zistila, že sú špenátové.
Postup
-
1
Najprv si uvarím cestoviny al dente a dám ich do misy.
- 2
Špenát trochu rozmrazím a prebytočnú vodu zlejem. Špenát dám do hrnca, pridám cukor, čierne mleté korenie a podusím asi 10 minút. Potom pridám kyslú smotanu, kto to chce mať dietnejšie, tak jogurt a podusím to asi ešte 5 minút. Po odstavení pridám pretlačený cesnak a soľ podľa chuti.
- 3
Nakoniec hotový špenát vylejem na cestoviny a všetko spolu premiešam. Ak je to trochu redšie, nemajte obavu, cestoviny to vsiaknu do seba. My doma to jeme teplé , ale u studené. Pod špenát nedávam žiadny olej ani maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu