Cestoviny so zelenou špargľou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 10. mája 2015
Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept)
Foto: afataga

Odložila som si hlavičky, keď som robila rizoto, že skúsim dať do cestovín.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g (alebo iné cestoviny)
2 PL
3 strúčiky
1 pohár
4 ks
2 ks
 čerstvé
podľa chuti
100 g
 nasekaná
cca 20 hlavičiek




Postup

  1. 1

    Dala som variť penne do vriacej osolenej vody. Na panvicu som dala olej a opiekla na ňom pozdĺžne prekrojený cesnak, môžete ho potom vyhodiť, alebo ponechať, ako som urobila ja. Pridala som pohár paradajok, pokrájané sušené paradajky, bazalku, korenie a chilli papričky tiež pokrájané.

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Premiešala som a nechala chvíľu pobublať. Pridala som trochu vody z cestovín. Prihodila som hlavičky špargle a povarila asi 3 min., nemusia byť úplne uvarené, sú vyborné aj také chrumkavé.

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prihodila som syr, trochu som si nechala na ozdobu

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešala som, pridala penne aj zas s trochou vody, chvíľku premiešala, odstavila a pridala som vňať.

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som si ešte na tanieri dala chilli olivový olej :-)

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No to je strašné, to fakt dnes mäso nebude ??? :-)

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
hlavicka je mnamka, dobre si to vymyslela,, to co tam za kreacie na tom ihrisku?
katka78
Chutne si navarila, my si tiež toto špargľové obdobie užívame - každý týždeň aspoň 1 špargľové jedlo. Cestoviny veru ešte neboli, ďakujem za inšpiráciu!
micanela
fotka az pozyva na obed, recept vyborny a tym psim ockam by som neodolala, urcite by dostal nieco pod zub :-)
radost
nebude dnes.. nebude..prázdna miska pri búde..tvoji páni-najnovšie sú vegetariáni..:-)
elixir
Ako píše @micanela... pridávam sa k pozvaným na obed. :) Varievaš v soboty hlavne vegetariánske jedlá? Aby som si vedela víkendy naplánovať :)
luss44
pošlem Ti moje dcéry na obed, budú vdačné :) aj u nás bola včera špargla zelená, ale v inej kombinácii. Havina má dobrý výbeh :)
tiginko
tak toto by mi určite chutilo, máš pochvalu aj odo mňa
havino
moje chute, týždeň, či dva? ked som sama doma... len miesto paradajok zavaraných pretlak, svoj, ale šparglu ma nenapadlo k nim frknúť, všetko rovnako, ale špagety, pohľad na havinku, srdce stislo
afataga
dakujem vsetkym za pekne slova
@mariamka kde vidis ihrisko? to je travnicek :-)
@katka78 my tak isto, tak stale vymyslam, kde ju este pouzit
@micanela to sa neboj, ze by zostala o hlade
@radost sice sa ti to rymuje, ale pravda to nie je, nas pes ani budu nema a vegetariani isto nie sme
@elixir nenaplanujes, niekedy v sobotu, niekedy v piatok a niekedy aj cez tyzden, ak mam cas
@luss44 posli, nema problema :-)
@zuzanka1367 pekne, ale mne ku spargli akosi maso nepasuje s vynimkou slaniny, ale vcera bol steak, tak sme dohnali deficit :-)
@havino skus, ak ju mas rada, a to ostatne...neboj
katka78
Našťastie som včera recept uvidela dostatočne včas, aby som ešte odložila hlavičky špargle. Zavárané paradajky som nemala, ale v chladničke zopár čerstvých, dobre poslúžili aj tie. Samozrejme že mi chutilo, veď na tomto ani nemôže byť nič zlé, dobre si to vymyslela! :-) Ďakujem za inšpiráciu, pochutila som si :-)

afataga
@katka78 ty si zena cinu :-), dakujem za krasne foto, jasne, ze tam nie je nic zle a sparglozrutovi by to malo smakovat :-), tak zas nabuduce ja tvoje risotto a ty moje penne :-)
caterina
odskusane a su vyborne. Urcite este zopakujem kym je sparglova sezona, potom asi nahradim zelenou fazulkou. A inak, tvoju bylinkovu natierku robim dnes uz 3ti krat ;)
afataga
@caterina potesila si ma :-), neviem ci fazulku, skor mozno mlade hraskove lusky, aj dnes sme mali zelenu predvarenu a trochu ponahananu na masle a zemiaky s vnatkou a maslom, zas som tri mlade tenke schrumala surove :-)
tiginko
nerada, ale aj bez fotky musím pochváliť: večera v našom hektickom dni zmajstrovaná a aj zjedená narýchlo podľa tohto tvojho receptu: zelené končeky šparglí čakajúce od víkendu, všetko ostatné doma vždy v pohotovosti. Čerstvé oregano a bazalka z balkóna, namiesto penne - pipette rigate od Barilla. Slnečnicový olej nahradený olivovým (sorry). Pôvodne síce v pláne ten parmezánový recept s maslom, ale bolo treba myslieť na tie zelené končeky...
Som rada, že tu mám zopár duší s chuťovými pohárikmi totožnými s tými našimi. Ďakujem @afataga zato že si (na Vareche) :-)
afataga
@tiginko juj ako si mi pekne napisala, az som slzu zatlacila :-), som rada, ze chutilo, ja doma nedrzim obycajny olivovy olej, tak preto slnecnicovy, mam len extra virgin a ten si davam uz az na tanier
zuzanka1367
Funím blahom! Len som nezohnala zelenú, tak som sa uspokojila aj s bielou. Ďakujem za recept, zaradený medzi super zelené :)


remcula
@Afataga (11.5.2015 09:48)

Ahoj, to je paráda!! Někdy jen potřebujeme inspiraci. Nějaký chřest jsem dostala ze zahrádky a taky moc nevím, co s ním. Můžu se zeptat, co je to pecorino?? Nějaký druh šunky??
afataga
@Remcula (2.5.2016 16:22)

pecorino je syr, nieco ako parmazan, ale z ovcieho mlieka, ja ho mam este radsej, lebo je viac aromaticky, ale nie kazdemu musi chutit, tak len odvahu a dobru chut :-)
 sk.wikipedia.org/wiki/Pecorino,...
ale do delenej to asi nepasuje, myslim, ze to bude jedle aj bez neho, aj ked si ochudobnis chutove pohariky
zuzanka1367
Znovu pod tymto skvelym receptom a dnes nie naposledy. Skvelo som sa najedla aj ked spargla bola iba biela a z bazalky mi po vcerajsej burke ostala pokosekana trava, tak som pouzila len tie zbytky:( Dik za skvely recept.


afataga
@Zuzanka1367 (31.5.2017 12:35)

dakujem za skvelu spravu, podla fotky sudim, ze si sa odstahovala do Australie :-))), aj u nas v noci padali krupy, ale bazalka mi to prezila, kukaj:






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia