Cestoviny so zelenou špargľou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 10. mája 2015
Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept)
Foto: afataga

Odložila som si hlavičky, keď som robila rizoto, že skúsim dať do cestovín.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g (alebo iné cestoviny)
2 PL
3 strúčiky
1 pohár
4 ks
2 ks
 čerstvé
podľa chuti
100 g
 nasekaná
cca 20 hlavičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dala som variť penne do vriacej osolenej vody. Na panvicu som dala olej a opiekla na ňom pozdĺžne prekrojený cesnak, môžete ho potom vyhodiť, alebo ponechať, ako som urobila ja. Pridala som pohár paradajok, pokrájané sušené paradajky, bazalku, korenie a chilli papričky tiež pokrájané.

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Premiešala som a nechala chvíľu pobublať. Pridala som trochu vody z cestovín. Prihodila som hlavičky špargle a povarila asi 3 min., nemusia byť úplne uvarené, sú vyborné aj také chrumkavé.

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prihodila som syr, trochu som si nechala na ozdobu

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešala som, pridala penne aj zas s trochou vody, chvíľku premiešala, odstavila a pridala som vňať.

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som si ešte na tanieri dala chilli olivový olej :-)

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No to je strašné, to fakt dnes mäso nebude ??? :-)

    Cestoviny so zelenou špargľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Chutne si navarila, my si tiež toto špargľové obdobie užívame - každý týždeň aspoň 1 špargľové jedlo. Cestoviny veru ešte neboli, ďakujem za inšpiráciu!
pošlem Ti moje dcéry na obed, budú vdačné :) aj u nás bola včera špargla zelená, ale v inej kombinácii. Havina má dobrý výbeh :)
moje chute, týždeň, či dva? ked som sama doma... len miesto paradajok zavaraných pretlak, svoj, ale šparglu ma nenapadlo k nim frknúť, všetko rovnako, ale špagety, pohľad na havinku, srdce stislo
dakujem vsetkym za pekne slova
@mariamka kde vidis ihrisko? to je travnicek :-)
@katka78 my tak isto, tak stale vymyslam, kde ju este pouzit
@micanela to sa neboj, ze by zostala o hlade
@radost sice sa ti to rymuje, ale pravda to nie je, nas pes ani budu nema a vegetariani isto nie sme
@elixir nenaplanujes, niekedy v sobotu, niekedy v piatok a niekedy aj cez tyzden, ak mam cas
@luss44 posli, nema problema :-)
@zuzanka1367 pekne, ale mne ku spargli akosi maso nepasuje s vynimkou slaniny, ale vcera bol steak, tak sme dohnali deficit :-)
@havino skus, ak ju mas rada, a to ostatne...neboj
Našťastie som včera recept uvidela dostatočne včas, aby som ešte odložila hlavičky špargle. Zavárané paradajky som nemala, ale v chladničke zopár čerstvých, dobre poslúžili aj tie. Samozrejme že mi chutilo, veď na tomto ani nemôže byť nič zlé, dobre si to vymyslela! :-) Ďakujem za inšpiráciu, pochutila som si :-)

@katka78 ty si zena cinu :-), dakujem za krasne foto, jasne, ze tam nie je nic zle a sparglozrutovi by to malo smakovat :-), tak zas nabuduce ja tvoje risotto a ty moje penne :-)
odskusane a su vyborne. Urcite este zopakujem kym je sparglova sezona, potom asi nahradim zelenou fazulkou. A inak, tvoju bylinkovu natierku robim dnes uz 3ti krat ;)
@caterina potesila si ma :-), neviem ci fazulku, skor mozno mlade hraskove lusky, aj dnes sme mali zelenu predvarenu a trochu ponahananu na masle a zemiaky s vnatkou a maslom, zas som tri mlade tenke schrumala surove :-)
nerada, ale aj bez fotky musím pochváliť: večera v našom hektickom dni zmajstrovaná a aj zjedená narýchlo podľa tohto tvojho receptu: zelené končeky šparglí čakajúce od víkendu, všetko ostatné doma vždy v pohotovosti. Čerstvé oregano a bazalka z balkóna, namiesto penne - pipette rigate od Barilla. Slnečnicový olej nahradený olivovým (sorry). Pôvodne síce v pláne ten parmezánový recept s maslom, ale bolo treba myslieť na tie zelené končeky...
Som rada, že tu mám zopár duší s chuťovými pohárikmi totožnými s tými našimi. Ďakujem @afataga zato že si (na Vareche) :-)
@tiginko juj ako si mi pekne napisala, az som slzu zatlacila :-), som rada, ze chutilo, ja doma nedrzim obycajny olivovy olej, tak preto slnecnicovy, mam len extra virgin a ten si davam uz az na tanier
@Afataga (11.5.2015 09:48)

Ahoj, to je paráda!! Někdy jen potřebujeme inspiraci. Nějaký chřest jsem dostala ze zahrádky a taky moc nevím, co s ním. Můžu se zeptat, co je to pecorino?? Nějaký druh šunky??
Znovu pod tymto skvelym receptom a dnes nie naposledy. Skvelo som sa najedla aj ked spargla bola iba biela a z bazalky mi po vcerajsej burke ostala pokosekana trava, tak som pouzila len tie zbytky:( Dik za skvely recept.



Pridaj komentár k receptu: