Foto: afataga
Odložila som si hlavičky, keď som robila rizoto, že skúsim dať do cestovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
220 g (alebo iné cestoviny) |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 pohár |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
|
|
čerstvé |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
nasekaná |
|
|
|
cca 20 hlavičiek |
|
Postup
-
1
Dala som variť penne do vriacej osolenej vody. Na panvicu som dala olej a opiekla na ňom pozdĺžne prekrojený cesnak, môžete ho potom vyhodiť, alebo ponechať, ako som urobila ja. Pridala som pohár paradajok, pokrájané sušené paradajky, bazalku, korenie a chilli papričky tiež pokrájané.
-
2
Premiešala som a nechala chvíľu pobublať. Pridala som trochu vody z cestovín. Prihodila som hlavičky špargle a povarila asi 3 min., nemusia byť úplne uvarené, sú vyborné aj také chrumkavé.
-
3
Prihodila som syr, trochu som si nechala na ozdobu
-
4
Premiešala som, pridala penne aj zas s trochou vody, chvíľku premiešala, odstavila a pridala som vňať.
-
5
Ja som si ešte na tanieri dala chilli olivový olej :-)
-
6
No to je strašné, to fakt dnes mäso nebude ??? :-)
@mariamka kde vidis ihrisko? to je travnicek :-)
@katka78 my tak isto, tak stale vymyslam, kde ju este pouzit
@micanela to sa neboj, ze by zostala o hlade
@radost sice sa ti to rymuje, ale pravda to nie je, nas pes ani budu nema a vegetariani isto nie sme
@elixir nenaplanujes, niekedy v sobotu, niekedy v piatok a niekedy aj cez tyzden, ak mam cas
@luss44 posli, nema problema :-)
@zuzanka1367 pekne, ale mne ku spargli akosi maso nepasuje s vynimkou slaniny, ale vcera bol steak, tak sme dohnali deficit :-)
@havino skus, ak ju mas rada, a to ostatne...neboj
Som rada, že tu mám zopár duší s chuťovými pohárikmi totožnými s tými našimi. Ďakujem @afataga zato že si (na Vareche) :-)
Ahoj, to je paráda!! Někdy jen potřebujeme inspiraci. Nějaký chřest jsem dostala ze zahrádky a taky moc nevím, co s ním. Můžu se zeptat, co je to pecorino?? Nějaký druh šunky??
pecorino je syr, nieco ako parmazan, ale z ovcieho mlieka, ja ho mam este radsej, lebo je viac aromaticky, ale nie kazdemu musi chutit, tak len odvahu a dobru chut :-)
sk.wikipedia.org/wiki/Pecorino,...
ale do delenej to asi nepasuje, myslim, ze to bude jedle aj bez neho, aj ked si ochudobnis chutove pohariky
vdaka
dakujem za skvelu spravu, podla fotky sudim, ze si sa odstahovala do Australie :-))), aj u nas v noci padali krupy, ale bazalka mi to prezila, kukaj:
Vašu fotografiu sme otočili.