Snežná fazuľa

jody - fotkajody, 12. decembra 2011
Snežná fazuľa
Foto: jody

:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa. :-)))

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň uvaríme samostatne údené mäso. Do vývaru pridáme fazuľu aj s vodou, v ktorej sa máčala, pridáme koreniny a varíme do mäkka.

  2. 2

    Zo smotany a múky si spravíme hladkú zátrepku, zahustíme ňou fazuľu a povaríme tak zo 5 minút. Počas toho ochutíme cukrom a keď vypneme, aj octom.

  3. 3

    Servírujeme s tenkými plátkami údeného mäsa a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

    Snežná fazuľa  - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
Tá vaša snežná je ako naša bzenická,tiež nerobím záprašku,ale ke´d je doma syn tal ten,musí mať so zápražkou,ako robila starká :))))))))))))super.
alena45
Na toto si pestujem tú malú fazuľu, vynikajúce jedlo !
duschko
Velmi oblubeny privarok u nas. Ako prilohu moze byt od volskeho oka, pecenej klobasy az po fasirku. Ked sa velmi ponahlam, pouzijem fazulu aj s konzervy.
garanco
Tiež to mám rada, ale namiesto šľahačkovej používam kyslú pochúťkovú smotanu - mne to veľmi spolu pasuje.
marienka44
@Jody ,a naco je v rozpise aj maslo, ked v texte sa nspomina? Podobnu robila nasa teta, ale ta davala aj cesnak do nej. Fazula je dobra na osteoporozu, obsahuje vapnik.
klaura
ukladám si ... keď vidím že fazuľa ... už aj recept otváram ... veru, narobila si chute ... a s tým údeným ... mňam ... :)
evanaaa
Takúto fazuľu nakyslo mám rada, tiež nerobím do omáčok zásmažku, kde to ide, tak tam podľa možnosti len zátrepku, miešam kyslú smotanu so sladkou. A to údené je, ako píšeš, hydinové? To maslo, počítam, že dávaš na koniec do omáčky.
jody
Samozrejme, maslo nakoniec do omáčky, zabudla som to napísať. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia