Foto: majka5551
Ovocie môžete použiť hoci aké.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Urobíme kvások, dobre vypracujeme až do vláčnosti – nie tuhé. Necháme 1 hod. vykysnúť. keď je cesto vykysnuté preložíme ho na dosku, vytvarujeme valček ktorý nakrájame na kolieska, tieto roztlačíme do prostriedku dáme polovicu marhule do nej vložíme kockový cukor (myslím, že by mohla byť aj kávová lyžička cukru) a prikryjeme druhou polovicou marhule.
-
2
Cesto vytvarujem do guľky a necháme asi 15 min. podkysnúť.
-
3
Paríme v kastróly na paráku 10 min.
-
4
Po vytiahnutí každú guľku pomastíme rozpusteným maslom, alebo olejom.
-
5
Servírujeme poliate troškou masla, troškou pochúťkovej smotany (bieleho jogurtu alebo pribináčika) a nakoniec polejeme rozmixovanými jahodami s cukrom, alebo iným ovocím podľa chuti a podľa toho, čo ste si zamrazili, alebo aj čerstvým.
Diskusia k receptu