Losos na pare s mrkvou, zemiakmi a feniklom

martamm - fotkamartamm, 13. marca 2012
Losos na pare s mrkvou, zemiakmi a feniklom
Foto: martamm

Relácia "Jste to, co jíte" ma inšpiroval kúpiť si multifunkčnú rúru, ktorú tam dávajú úspešným absolventom tohoto redukčného programu. Je to naozaj vynikajúca vec, Zobraziť celý popisRelácia "Jste to, co jíte" ma inšpiroval kúpiť si multifunkčnú rúru, ktorú tam dávajú úspešným absolventom tohoto redukčného programu. Je to naozaj vynikajúca vec, okrem mikrovlnky má veľa funkcií, ako normálna rúra. Ale jedna vec je predsa iná. Príslušenstvo obsahuje nádobu na prípravu parenej stravy, ktoprá mi celkom učarovala. Vyskúšala som viac receptov a môžem povedať, že za pár minút mám jedlo na stole. Ponúkam Vám svoj posledný recept.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plátky
4 ks veľká
4 ks väčšie
1 ks koreň




Postup

  1. 1

    Lososa osolíme bylinkovou soľou a okoreníme mletým čiernym korením. Očistíme mrkvu a zemiaky, nakrájame ich na väčšie kusy. Fenikel nakrájame na asi 3/4 cm hrubé plátky. Pripravíme si nádobu na parenie. Do spodnej časti nalejeme asi 250 ml studenej vody, Na ňu položíme mriežkovanú časť. Do tejto časti poukladáme lososa a zeleninu, osolíme, okoreníme a zakryjeme poslednou časťou nádoby. Vložíme do multifunkčnej mikrovlnky , zapneme funkciu "parenie" na 10 minút a už len čakáme. Rúre trvá niekoľko minút, kým sa zobrazí čas, vlastne až vtedy, keď začne naozaj v nádobe jedlo naparovať. Po zaznení signálu nádobu vyberieme a výborné zdravé papkanie podávame.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Príprava pomocou pary je úžasná vec. Dietnejšie spracovaná ryba už snáď ani neexistuje. Ja by som vynechal to čierne korenie a hodil tam jednu čili papričku.
eliza7417
ja podobne pripravujem koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, kalerábik, zeler...), ktorú potom ešte osmahnem na panvici na kúsku masla.. je to pochúťka.. rybu som ešte neskúšala, ale určite tak urobím...
martamm
eliza7417, suhlasim, ze aj samotna zeleninka chuti vyborne pripravena na pare. Robila som uz aj tofu, ci goody-foody, kuracie prsia, pangasia, proste hocico. Vyhovuje mi, ze jedlo je dietne a velmi rychlo pripravene.
violetacamorova
Na vareche som sa inšpirovala a kúpila som si parák, zatiaľ parím zemiaky, zeleninu, buchty a knedle, ale všetky tieto recepty si ukladám, určite vyskúšam!
martamm
violetacamorova, mozem sa spytat na Tvoj parak? je to parny hrniec viacposchodovy?
merylas
Taky poslední dobou více vařím v páře, ale mám takovou napařovací vložku, která byla v sadě k tlakovému hrnci. Pro jednu až dvě porce to stačí, ale pro větší rodinu ne. Celkem hodně dělávám různé plněné kuřecí nebo rybí roládky a ty zabalím do alobalu a dám na tu páru i třeba s bramborami. Jinak na pořad Jste to, co jíte, se taky moc ráda dívám.
martamm
merylas, ako paris v alobale? Ved para sa k masku nedostane... neviem si to predstavit.
violetacamorova
Dnes som robila, tá varecha je skvelá v tom, že si navzájom zdieľame mnohé dobré rady. Napríklad, keď robím v paráku, nikdy zeleninu nesolím, tak dnes som o ďalší krok ďalej. Losos bol šťavnatý, veľmi chutný a ešte diétny a mrkva k nemu no niečo skvelé, fenikel som nemala, ale nechýbal mi, boli iba zemiaky a šalát, ktorý som spravila som už nezvládla. Fajné to bolo.
violetacamorova
@martamm môj parák je trojposchodový, mám k nemu aj plastovú misku, na ryžu, ale tú v ňom zatiaľ nerobím, a je to naozaj veľmi dobrá investícia. Napríklad s klasickým parákom, ktorý vložíš do hrnca a uparíš v ňom jednu knedľu som stále mala problém pri vyberaní, po uparení knedlí, lebo uško sa mi stratilo a bol to horor. A ešte kým sa parila druhá, tak tretia mi prekysla a teraz si naraz uparím za 2O minút tri krásne knedle, rozoberiem hrniec, nechám ich v tých nádobách vychladnúť a paráda. Ešte si dávam naspodok hrncov papier na pečenie, tak ani nemusím hrnce vymastiť. Šikovná vec, odporúčam každému.
martamm
violeeta, som rada, ze sa Ti recept pozdava a dakujem za info k parnemu hrncu, urcite si ho zadovazim. Som velkym zastancom zdravej vyzivy.
turistka
@martamm , obed vynikajúci, po dokončení v paráku som dala opiecť na masle, predtým som zeleninu nedochucovala až potom, keď sa opekalo, na tanier som dala ešte cheri paradajky+ kolieska uhorky. No Tvoj základ je fajn. Prajem príjemný zvyšok nedele.
martamm
Turistka, fantazii a zlepsovaniu receptov sa medze nekladu, som rada, ze si vyuzila nieco aj odo mna a hlavne, ze konecne dielo chutilo :)
mesiar50
@Martamm
Dobrý výmisel,ja si tiež vela polotovarov robím v mikre.Multifunkčnú síce tu nemáme.
Jedlo musí byť dobré ryby mám rád.Budeš ma považovať za hlupáka ale neviem čo je to fenike,
ešte že máme net.idem sa tam mrknúť
Zaujímavý recept samý vitamin
1 ***Ď***




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia