Vyprážané jabĺčka fotorecept

jarinca - fotkajarinca, 5. novembra 2014
Vyprážané jabĺčka (fotorecept)
Foto: jarinca

Jednoduché a chutné využitie jabĺčok. Podľa receptu dávno nájdeného na internete.

Suroviny

1 kg
3 dl
200 g
2
2
3 - 4
štipka




Postup

  1. 1

    Ošúpeme jabĺčka a pokrájame ich na kolieska hrubé asi 1 cm. Jadrovník vykrojíme. Hladkú múku, soľ, žĺtky, rum a mlieko spracujeme na hladké redšie cesto. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh.

    Vyprážané jabĺčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané jablká obalíme v hrubej múke a potom v ceste. Môžeme použiť aj iné ovocie.

    Vyprážané jabĺčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablká vkladáme do horúceho oleja a vyprážame. Hotové ich obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukre.

    Vyprážané jabĺčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    My sme si ich ešte vylepšili pomocou šľahačky a kakaa. Dobrú chuť :)

    Vyprážané jabĺčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

hubata
Prekvapilo ma obaľovanie najprv v hrubej múke a potom v cestíčku...... Mám taký zlepšovák na vykrojenie jadrinca: pomocou rúrky na šamrole ho vykrojíš z celého jablka. Takéto vyprážané jabĺčka strašne voňajú, k tomu nejaký bylinkový čajíček a vonia celý byt, zima môže prísť. Dobrý receptík, chutný, patrí ti @Jarinca zaň päť hviezdičiek.
jarunka
Juju, urcite rozvoniavu tie jablcka, velmi dobra maskrta.
smejkad
no, jablcka mame, je to fajne aj studene? hodilo by sa tej mojej na desiatu?
jarinca
to veru neviem, studené som ešte neskúšala. My to vždy stihneme všetko zjesť ešte teplé :)
rea1
@smejkad , dá sa to v pohode jesť aj studené, len ich treba dať dôkladne odsať z tuku. ja som toto robievala roky, v zime, keď boli decká malé a následne v puberte, len som krájala také polcentimetrové kolieska. a neskôr som ich už ani nešúpala, keď som to robila pre dvoch pubertiakov, ktorých môj kolega volal vlčáci ... len som odjadrincovala, nakrájala, nahádzala do misy s cestíčkom a pražila a pražila a pražila. čo nezjedli (po večeri), to si vzali na druhý deň do školy, aby mali čo jesť po tých 5 obložených rožkoch na desiatu. :-)))
smejkad
:-)))))))))))))))))))))))))
vdaka @rea1 , program na nedelu poobede v pripade dazda je teda jasny :-)))
eviana
Aj toto je super tip na jablkovú maškrtku, chválim a zo tri kúsky by mi veru padli vhod ;)
fifunko
Fifunko má velmi rád vyprážané jablčka , ktoré sa volajú aj jablká v župane . Fifunko bol totiž v predchádzajúcom živote ježko a mal brloh v ovocnej záhrade . Tam si vypestoval návyk na rozmanité produkty z jabĺk .
garanco
Takúto dobrotu mi robievala mama pred viac ako polstoročím, ja som to predtým robievala našim deťom, ale dnes už nerobím- aj keby to veľmi rád môj drahý zjedol , zdá sa mi to mastné, a to už veľmi nemusíme:-))
evanaaa
Ja som to robila raz, ale tuším som ich obalila pred namočením do cestíčka v práškovom cukre. A dobré a chutné sú aj ak sa celé, ale menšie jabĺčka dajú na štvorec lístkového cesta, polejú hustejším pudingom, spraví sa batôžtek a tak sa dajú piecť. A ešte, vykrojený jadrinec som plnila džemom. Na vykrajovanie stredu mám na to určený vykrajovač.
jerica
@jarinca , Keď nebolo v dome nič sladké, boli jablká v župane, cesto ako na parížske rezne. Je dobre si pripomenúť aj takúto chutnú rýchlovku.
Máš to rýchlejšie ako palacinky :-) Páči sa mi s tou šľahačkou :-) určite by som neodmietla :-)
frezia68
Veru sme sa ich v detstve najedli,bola to sladká a chutná rýchlovka :-)
mamatata2
Tiež si mi pripomenula moju mamu, krásne a voňavé spomienky sú to. Vďaka. Je to výborná sladkosť.
mata3636
Neskúšal niekto upiecť v rúre? Vyprážané veľmi nemusím:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia