Foto: jarinca
Jednoduché a chutné využitie jabĺčok. Podľa receptu dávno nájdeného na internete.
Postup
-
1
Ošúpeme jabĺčka a pokrájame ich na kolieska hrubé asi 1 cm. Jadrovník vykrojíme. Hladkú múku, soľ, žĺtky, rum a mlieko spracujeme na hladké redšie cesto. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh.
-
2
Nakrájané jablká obalíme v hrubej múke a potom v ceste. Môžeme použiť aj iné ovocie.
-
3
Jablká vkladáme do horúceho oleja a vyprážame. Hotové ich obalíme vo vanilkovom alebo škoricovom cukre.
-
4
My sme si ich ešte vylepšili pomocou šľahačky a kakaa. Dobrú chuť :)
vdaka @rea1 , program na nedelu poobede v pripade dazda je teda jasny :-)))
Máš to rýchlejšie ako palacinky :-) Páči sa mi s tou šľahačkou :-) určite by som neodmietla :-)