Ryžový nákyp
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

bibi1979 - bez fotkybibi1979, 11. júna 2021
Ryžový nákyp
Foto: bibi1979

Rokmi overená klasika 🙂

Suroviny

350 g
1 l
1 bal.
90 g
20 g
3 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko dáme do hrnca, ryžu premyjeme vodou, pridáme do mlieka a za občasného miešania uvaríme hustú kašu.

  2. 2

    Do horúcej kaše pridáme maslo, práškový a vanilkový cukore a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do kaše. Podľa chutí pridáme kompót, ja som dala slivkový.

  3. 3

    Zmes vylejeme na vymastený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po upečení môžeme nákyp preliať šťavou z kompótu a posypať práškovým cukrom. Prajem Vám dobrú chuť 😋

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak robím aj ja...teda, dávno som nerobila, aj by som si dala, vypadá lákavo na tom tanieri. A samozrejme, že sa používa ryža guľatá, aspoň dúfam, že aj tu, aj keď to nie je napísané.