Výborný recept na králika, chutil každému, kto skúsil. Vznikol podľa mojich chutí, keď som nenašla taký, čo som hľadala.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
5 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
1,5 dcl |
|
1,5 dcl |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji si sprudka opečieme porcie zajaca, vyberieme do pekáča. Na výpek dáme cibuľu,slaninku, karotku, rozmarín opečieme cca 10 min, pridáme cesnak, pretlak, dijonskú horčicu, zarestujeme aby sa chute spojili. Potom pridáme vývar a biele víno (cca 2-3 dcl) - hneď odstavíme. Porcie zajaca v pekáči osolíme , pokoreníme a zalejeme omáčkou. Dáme piecť do rúry nezakryté na 200 C 1h -1h15 pokým nechytá zvrchu farbu, počas pečenia raz obrátime. Súčasne so zajacom som piekla na druhom plechu aj zemiaky s rascou.
Diskusia k receptu