Pečený králik na karotkách

leushkka - bez fotkyleushkka, 6. septembra 2015
Pečený králik na karotkách
Foto: leushkka

Výborný recept na králika, chutil každému, kto skúsil. Vznikol podľa mojich chutí, keď som nenašla taký, čo som hľadala.

15 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
5 ks
50 g
1 ks
3 strúčiky
1 PL
1 PL
1,5 dcl
1,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si sprudka opečieme porcie zajaca, vyberieme do pekáča. Na výpek dáme cibuľu,slaninku, karotku, rozmarín opečieme cca 10 min, pridáme cesnak, pretlak, dijonskú horčicu, zarestujeme aby sa chute spojili. Potom pridáme vývar a biele víno (cca 2-3 dcl) - hneď odstavíme. Porcie zajaca v pekáči osolíme , pokoreníme a zalejeme omáčkou. Dáme piecť do rúry nezakryté na 200 C 1h -1h15 pokým nechytá zvrchu farbu, počas pečenia raz obrátime. Súčasne so zajacom som piekla na druhom plechu aj zemiaky s rascou.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
To musí byť výborné, už len ten obrázok je lákavý, len škoda, že u nás králiky a zajace nejdú, kvôli mužovi, ten ich nechce a pritom by práve takéto diétne mäsá mal jesť. Ja si už ani jeho chuť vybaviť neviem, pamätám si len na mamin paprikáš s haluškami.
evanaaa
Určite by som neľutovala, ale ako píšem, muž nechce králika ani vidieť a nedá sa ani presvedčiť.