Foto: medulienka108
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď komu by sa v dnešných teplotách chcelo stáť pri Zobraziť celý popisMoja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď komu by sa v dnešných teplotách chcelo stáť pri sporáku čo i len o sekundu dlhšie. Recept i fotky sú skutočne moje (ak ste na ne naďabili na http://vypustitparu.blogspot.co.uk, to preto, že si tam dávam dokopy svoju zbierku receptov)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody – čas varenia vždy záleží od druhu a výrobcu cestovín. Moje sú uvarené za 8 minút.
- 2
Na panvici si rozpálime olivový olej. Znížime teplotu a na 1 minútu restujeme mierne pálivú čili papričku, po minúte pridáme nasekaný cesnak a znovu restujeme ďalšiu minútu.
- 3
Pridáme na kocky nakrájané paradajky s hnedým cukrom a trochou soli. Restujeme na strednom plameni asi 4 minúty. Paradajky sa nám majú rozpadať a pustiť šťavu.
- 4
Pridáme jemne osolenú cuketu, ktorú sme nakrájali najskôr na 5 mm kolieska a potom prekrojili na hranolčeky. Restujeme ďalšie 3 minúty.
- 5
Nakoniec do zmesi primiešame bazalku a odstavíme z plameňa.
- 6
Premiešame s uvarenými cestovinami - ak sa vám zdajú príliš suché, môžete pridať i trochu vody z varených cestovín.
- 7
Rozdelíme na tanier a posypeme strúhaným Parmezánom a plátkami rukami roztrhaného prosciutta (mne na 1 porciu postačí 1 plátok). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu