
Cuketový quiche
U mna zacaka cuketova sezona. Na mojich potulkach po internete ma zaujal tento recept. Zaujala...

Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.

Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...

Bravčové karé na čerstvých hríboch
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Cestoviny z jedného hrnca
Všetky suroviny si očistíme a pokrájame podľa seba. Do hrnca si dáme olivový olej, cesnak, cibuľu...

Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov
Príjemný sviatočný deň som pre mojich milých obohatila pečenou kačkou s plodmi jesene. kačku som po...

Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...

Kuracie stehná na mascarpone a horčici
Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som...

Špenátové halušky s vajcom
Keď som dnes na trhu uvidela čerstvučký, krásne urastený hlávkový šalát, o obede bolo hneď...

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Pečený králik à la Bety
Milujeme multikultúrne obchody. V ruskom obchodíku som našla králika. Ideme na to...

Dusené bravčové zapečené na zeleninových zemiakoch
Ako sa vraví, z mála veľa, Kúsok bravčového stehna, zemiaky, zelenina, za...

Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...

Rizoto karí so syrom
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...

Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...

Pleskavica à la ja
Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ......

Hovädzí Stroganov
Receptov na hovädzí Stroganov je tak veľa, že ťažko určiť, ktorý je ten pravý a...