
Šalátový prívarok
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 l vody a povaríme...

Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...

Cesto na pizzu
Tento recept mám z hotela, v ktorom som pracovala. Cesto je strašne dobré. Odkedy...

Mäsové guľky na bakoňský spôsob
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17. apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové...

Gyros
Názov gyros môže označovať aj celý sendvič z chleba pita, ktorý sa podáva s rôznymi šalátmi...

Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...

Balkánske bravčové rezne
rezne naklepeme, posolíme, pokoreníme a opečieme z oboch strán na oleji... opečené položíme na plech a potrieme...

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...

Treska na indický štýl
Tento recept mi odporučila moja kamarátka ktorá pochádza z New Jersey. Je to zdravá treska obaľovaná...

Hliva ustricová s kokosovým mliekom
Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.

Rýchle fritule
Už som sem dávala recept na fritule s jablkom. Tieto sú bez jablka a sú tiež...

Zemiaky na kyslo s hubami
Tento recept som našla v dákej kuchárskej knihe a keď začne hubová sezóna, musím si toto...

Zemiakové placky
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ...

Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...

Hovädzia roštenka
Bežne tento recept robím z hovädzej roštenky, ale včera som nedostala kúpiť, tak som robila...

Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...

Kurča lenivej mamy
Aj uprostred týždňa treba nakŕmiť tri hladné krky. Tak som sa snažila vykúzliť niečo chutné, ...

Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)

Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....

Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...

Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...

Zemiaková knedľa bez lepku
Zemiaková knedľa bez lepku je výbornou prílohou k tradičným jedlám, ako napríklad vepřo-knedlo-zelo. Chutiť vám bude aj s rôznymi druhmi mäsa na šťave....

Opekané zemiaky s kapustou
Posledný z trojice receptov z Hortobágyszkej stepi. Obyčajné zemiaky s kapustou. Ale tie tam chutili...

Sviečková na smotane
Na Varecha. sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj...

Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou
Máme radi rýchle a chutné čínske jedlá. Najmä ak sú pripravené z kvalitných surovín a ešte...

Prívarok z cukety a červenej šošovice
Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.