Jesenné čerenčianske kuriatko fotorecept

maleslniecko - bez fotkyMaleslniecko, 28. októbra 2018 15:24
Ďalšie recepty »

Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A keď som videla v obchode kurča v akcii, tak bol recept na svete. Za málo peňazí veľa muziky :-)

6
porcií
15 min
príprava
65 min
na 200 °C

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Zo záhradky si donesieme tri jabĺčka a jednu hruštičku. Samozrejme, počet ovocia a aj druh závisí od vás, ide len o orientačný počet.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si cibuľku na väčšie kusy, polovičky, štvrtinky. Taktiež si pripravíme niekoľko strúčikov cesnaku, ktoré nekrájame. Po upečení je cesnak vynikajúci, takže s ním nemusíte šetriť.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Približne 1,5 kilové kuriatko si naporcujeme na desať kusov.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dôkladne umyté kúsky kuriatka vložíme do pekáča, ktorý sme predtým pokvapkali trochou oleja.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu, cesnak, nakrájané jabĺčka a hrušku/y pridáme ku mäsku.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Okoreníme, osolíme, pridáme červenú mletú papriku, môžeme pridať tiež koreninovú zmes na pečené kurča. Ten, kto má rád, môže si pridať aj kúsky sušeného chilli. Pokvapkáme olejom a podlejeme cca 1-2 deci vody. Namiesto vody môžeme podliať aj pripraveným vývarom a pekáč zakryjeme alobalom. Dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 45 minút.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 45 minútach vyberieme pekáč z rúry a odstránime alobal. A opäť vložíme do rúry na cca 20 minút, aby sa kuriatko pekne opieklo. Vyzerá to pred zapečením približne takto:

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kuriatko môžeme podávať s ľubovoľnou prílohou, my sme ho mali s ryžou, ale môže sa spapať aj s chlebíkom. Ovocie, ktoré sa pieklo s kuriatkom je zaujímavou prílohou.

    Jesenné čerenčianske kuriatko (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist