Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...
Hovädzie so zeleninou z tajine
Aby môj vytúžený vianočný dar nezostal v hanbe, tak som ho dnes využila pri varení obeda....
Raráškovia
Názov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky...
Krehká bravčová pečeň
Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob....
Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom
... žúžiky, zúziky, žužu, zuzky... takýto guláš, perkelt či ako to nazvať, ...
Bravčové kotlety s paradajkou a paprikou
Kúpila som kotlety, tak som vymýšľala, ako ich spraviť. Dnes boli v...
Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...
Bravčové stehno s paradajkami (z tlakového hrnca)
Bravčové stehno s paradajkami z tlakového hrnca.
Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou
Dnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú...
Marinovaný tuniak v ananáse obalený vo farebnom sezame
Tuniaka nakrájame na úhľadné valčeky, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v sezame. Pripraveného tuniaka...
Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...
Pečené kura s jablkami
Veľmi jednoduché, veľmi chutné. Pečené kura trošku iným spôsobom.
Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...
Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...
Úžasná pizza
Vyskúšala som už veľa receptov na domácu pizzu, ale ani jeden sa mi tak nepozdával. Ale keď...
Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)
Zeleninové placky s jogurtovým dipom
Dnes som už naozaj nevedela, čo uvariť. Nakoľko sa snažíme v poslednej dobe zdravšie stravovať,...
Pečená krkovička (kotlety) so zemiakmi
Hlbší pekár dobre vymastíme masťou. Naň uložíme len mierne naklepané hrubšie rezne, ktoré sme nasolili,...
Voňavý zajac na veľkonočný stôl
Nenáročná, i keď menej tradičná príprava, veselý farebný vzhľad a prekvapivý chuťový zážitok - jedlo,...
Veľkonočná kapustnica
Tento recept som získala od mojej kolegyne a už tradične varíme túto kapustnicu na Bielu sobotu. Všetkým...
Špeciálny segedínsky guľáš podľa mojej hlavy z mleteho mäska bravčového
. oňahdy som našiel v mrazáku pol kila mletého mäska z prasiatka a ako som tak...
Lievance s jahodami
Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme...
Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...
Široké rezance s bryndzou a rukolou
Najchutnejšie budú s májovou bryndzou, ale potešia vás aj v zime. Ak dostanete chuť na...
Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...
Cícer na zemiakoch
Opäť ultrarýchla kuchyňa pre ultrazaneprázdnených. Použite čo chladnička dala a večerajte raz dva.
Plnená paprika
Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky. Až do...
Hovädzie na zeleri a zázvore
Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně...
Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.