
Ovsené proteínové lievance s čučoriedkami
„Chutí to tak dobre až sa mi ani nechce veriť, že to nie je tak nezdravé“...

Bezgluténové palacinky z ryžovej múky
Vyskúšajte tento recept na palacinky a zistíte, že pripraviť ich verziu bez gluténu a s použitím klasických surovín nie je žiadna veda....

Široké rezance so strúhaným vajcom
Pôvodne som tento jednoduchý a rýchly recept neplánovala prezentovať, ale keď manžel zahlásil... "tak toto je...

Pekelné bravčové koleno podľa horárky
Tento recept mám podľa pani horárky. Ponúkla nás takýto pekelným kolenom počas chystania dreva v hore....

Pečený moriak s gaštanovou plnkou
Obliekať vianočný stôl... nuž nepoznám väčšiu radosť. Môžem na ňom spojiť klasiku s modernou, ...

Plnená cuketa so šťuchanými zemiakmi
Cuketu rozrežeme pozdĺž a vydlabeme vnútro, ktoré následne nakrájame na kocky. Kusy cukety dáme zatiaľ do...

Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

Morčacie cigaretky - bielkovinový deň
Morcaci rezen rozklepem na tenko, osolime. Alobal vytriem stetcom trochou oleja. Polozim nan rezen,...

Kuracie stehna vyprážané
Stehna boli pripravené a do poslednej chvíle som nevedel, čo s nimi.

Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme...

Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...

Excelentná žemľovka z vianočky
Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak...

Halušky s cottage cheese
Čo robiť keď nemám bryndzu zo Zvolenskej Slatiny? Počkať na ďalší „prísun“? Ale čo keď chuť na...

Treska od tresknutého rybára
Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki...

Kuracia pečienka pikantná
Toto jedlo ma zaťko veľmi rád. Raz došli z dovolenky a hovorili aké jedlo im chutilo....

Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...

Gulášová polievka po mojom
Milujem gulášovú polievku ešte s čias keď mi ju robievala mamina.

Mäsové guľky s hríbovou omáčkou
Tieto mäsové guličky sa môžu robiť z rôznych druhov mäsa, aj miešaných. Akurát k...

Bohatá kuracia polievka
Väčšinou varím nedeľnú polievku už v sobotu, lebo to nestíham pojesť, tak tomu bolo aj...

Karbonátky z nivy
Nivu a droždie rozdrobíme do misky, pridáme vajcia, vodu, korenie, rozotrený cesnak a všetko dobre premiešame....

Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na...

Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami
V jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na prípravu restovanej zeleniny,...

Medailóniky zo sviečkovice na divoko
Plátky mäsa ochutíme korením na divinu a na rozohriatom olivovom oleji opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a...

Chilli con carne Chihuahua
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo....

Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...

Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...

Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na...

Bread pudding/Chlebový puding
Je to velmi jednoduchá sladkost, ktora sa velmi podoba nasej slovenskej žemlovke :-) Inspiraciu mam z...

Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

Fašírky z ovsených vločiek
Do pollitra vody dáme vegetu, necháme zovrieť a vypneme. Do vody nasypeme ovsené vločky a...

Tartar z husacej pečene s cibuľovými krúžkami
Umytú pečeň opečieme vcelku do hneda a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v...

Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...