Obyčajná huspenina

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 19. apríla 2015

Ahojte.Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa.Z mnohých výborných jedál pripravovaných mojimi rodičmi/obidvomi/bola aj klasická Huspenina.Vždy bolo a je to Zobraziť celý popisAhojte.Moji rodičia boli jednoduchí ľudia a tak vyzerala aj domáca kuchyňa.Z mnohých výborných jedál pripravovaných mojimi rodičmi/obidvomi/bola aj klasická Huspenina.Vždy bolo a je to obľúbené jedlo pár generácii.A ako súrodenci máme o dôvod stretnúť sa naviac.Prípravu a ingrediencie najlepšie zvláda moja pani manželka z celej rodiny.Jej huspenina je vychýrená. Toľko na úvod.

12
porcií
10 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
4 ks
4 ks (údené)
1 šálka
1 čl
necelá 1/2 čl
2 čl




Postup

  1. 1

    Najskôr treba dať variťumyté kolená,paprčky a kože v čistej vode.Vody len toľko,aby zakryla mäso/veľmi dôležité!/Keďdáte viac vody-nesadne sa.

  2. 2

    Keď voda zovrie,ubrať len na jemné bublanie a zobrať šuminy.Pridáme soľ,korenie,červenú papriku a roztlačený cesnak.A teraz máme čas asi 4 hodiny.Nemiešať.Po uvarení vyberieme všetko mäso na pekáč,povyberáme kosti z kolien,paprčky len roztlačíme rukou-kostičky nevyberáme.Do pripravených tanierov,misiek a malých pekáčikov rozdelíme mäso,paprčky a kožky.Treba to rozdeliť,lebo nie každému chutia kožky a paprčky.Dáme do chladnej miestnosti,alebo na balkón stuhnúť.

  3. 3

    Huspenina je sklovitá,vidno čo je v nej.Necediť vývar. A ako konzumovať? Dáme najemno nakrájanú cibuľu a ocot.Na stôl pripravíme trošku čer.papriky mletej,mleté čierne korenie a soľ.Na dochutenie. Podávame s chlebom./Niekto ľúbi aj pečivo,ale to neni ono./

Diskusia k receptu

jozka2
Tak toto je prava ,skutocna huspenina.Takto varievala aj nasa mamka.Ani ja nikdy nepridavam ziadnu zeleninu,lebo to uz nie je huspenina,ale stuhnuta polievka.Vyborny recept,dobre,ze si ho tu dal.5
jozka2
Este som chcela povedat,ze mast z nej zberam tak,ze si zamrazim viac variech a velkych lyzic a z trochu prechladleho vyvaru ponorenim vypuklej strany varechy do vyvaru,vlastne ta varecha sa iba dotkne povrchu a tuk sa na nu krasne nalepi.Zopakujem viackrat a tuk je nenavratne bez problemov prec.
pavelnemecko
Tak Vám moc ďakujem za hodnotenie.Bol som veľmi prekvapený.Ja som si myslel,že si to ani nikto nevšimne.Ale Slováci -nesklamali.Teraz 26.04.2015 idem piecť vychýrené mäsko na zelenine v jánskom pekáči,samozrejme aj s fotografiami.Tak to je :"Nebíčko v papulke".Moji nemecký kolegovia sa idú za tým zblázniť.Zatiaľ Vás všetkých pozdravujem a mám prichystané veľa receptov,aby sme nezabudli na na šich rodičov.
frezia68
Určite chutná huspenina :-).Robím trocha odlišne,korenie dávam celé,aj nové a bez papriky.Kože len čerstvé a odkostím všetko,aj paprčky a pred tým precedím.Ale to sú len malé detaily a tiež pripravujem na rodinné stretnutie. Teším sa na ďalšie recepty :-) .
jozka2
Pavelnemecko,slubujes,ze mas este vela krasnych receptov aj na masko nebicko v papulke a kde su recepty.My cakame a ty si sa vytratil.5
babucka
Tento recept ma priviedol do detstvaa k starej mamke,ona varievala pre celu rodinu aj 50 tanierov.Tiez takto varievam ale menej a pri jedeni na chvilu omladnem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia