Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf môjho nemeckého suseda.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 750 g, nadrobno pokrájaná |
|
| 500 g, mrazené |
|
| 250 g, strúhaná nahrubo |
|
| 1000 g, (alebo diviak) |
|
| na dochutenie: soľ, korenie nové a čierne celé, bobkový list, mletá rasca, sušený mletý rozmarín, červená paprika, feferónka podľa chuti |
|
| (môžete dať aj klasický ale radšej kva |
|
| 150 g, sušené |
|
| podľa potreby ml |
|
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané mäso. Potom pridáme cibuľu, predtým namočené huby a restujeme spolu. Primiešame mrkvu a fazuľkové struky pokrájané na cca 3 cm kúsky. Podlejeme vývarom a varíme v tlakovom hrnci cca 45 minút.
- 2
Po otvorení tlakovej nádoby ochutíme korením a necháme prevrieť. Podávame s doma upečeným chlebom alebo pečivom, resp. knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu