Zeleninový guláš
Zeleninový guláš

Baklažánový guláš fotorecept

majho - bez fotkymajho, 2. mája 2017
Baklažánový guláš (fotorecept)
Foto: majho

Jednoduchý zeleninový guláš

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
500 g
1 ks
3 ks
4 strúčiky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Olúpeme paradajky: Paradajky umyjeme vo vlažnej vode, vytrieme do sucha. Na oboch stranách narežeme krížik. Do vriacej vody postupne ponárame paradajky asi na 30 sekúnd, potom vyberieme lyžicou a dáme do studenej vody ( ja dávam do misky pod tečúcou vodou a samé sa olúpu). Opláchneme a necháme vychladnúť.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame, nemusí byť na úplne malé kúsky, dáme do nerozpáleného oleja do hrnca (pripravujeme na platni). Necháme rozpáliť, podlejeme 1dcl vody a pridáme mletú červenú papriku približne malú lyžičku naplnenú kopcom :). Mletá paprika nesmie byť stará lebo má horkú chuť. Dobre premiešame.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umytý baklažán pokrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame, trochu osolíme, pridáme vodu 1 dcl. Na baklažán do hrnca postrúhame cesnak a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť na miernom ohni približne 10 min.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olúpané paradajky pokrájame na menšie kúsky, pridáme do hrnca. Posekáme si petržlenovú vňať a pridáme tiež.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podusíme ďalších 10 min. Papriku pokrájame na drobné pásiky a pridáme do hrnca. Potom si postrúhame zemiak na zahustenie a za približne 5 minút guláš dohustíme.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s knedľou, alebo ryžou.

    Baklažánový guláš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vikinarudi
nemám veľmi rada baklažán, vždy mi príde, že má takú veľmi zvláštnu chuť ale toto vyzerá tak dobre, že mu asi ešte dám šancu :)
1x majho
afataga
moze byt dobry, do delenej by sa dali zemiaky nahradit masom, samozrejme s dlhsou dobou pripravy a v tom pripade bez muky a mame jedlo do zivocisnej skupiny, uz komu ktora verzia viac vyhovuje
1x majho
haji
Recept se mi moc líbí, dobré zeleninové jídlo, zvlášť na léto. Jsi šikovný!
majho
@Vikinarudi (2.5.2017 16:01)

rozhodne mu daj a neolutuješ a pomazánka s neho je úplne top
majho
@Afataga (2.5.2017 16:15)

no ja som bez masa uz 17 rokov, a milujem knedľu preto taká voľba, pre mňa ideálna šťavnatá :)
afataga
@Majho (3.5.2017 09:32)

OK to som nevedela, ved v pohode, ale mna si inspiroval ako som napisala vyssie
1x majho
katka78
Robievam čosi podobné z cukety, okoštovala by som aj tvoje jedlo, verím, že je chutné.
1x majho
majho
@Katka78 (4.5.2017 00:36)

cuketa ma nikdy nenapadla, som si myslel že sa takouto úpravou rozpadá, nie je to tak? šúpeš ju? rád vyskúšam :)