Baklažánový guláš fotorecept
Foto: majho
Jednoduchý zeleninový guláš
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olúpeme paradajky: Paradajky umyjeme vo vlažnej vode, vytrieme do sucha. Na oboch stranách narežeme krížik. Do vriacej vody postupne ponárame paradajky asi na 30 sekúnd, potom vyberieme lyžicou a dáme do studenej vody ( ja dávam do misky pod tečúcou vodou a samé sa olúpu). Opláchneme a necháme vychladnúť.
-
2
Cibuľu pokrájame, nemusí byť na úplne malé kúsky, dáme do nerozpáleného oleja do hrnca (pripravujeme na platni). Necháme rozpáliť, podlejeme 1dcl vody a pridáme mletú červenú papriku približne malú lyžičku naplnenú kopcom :). Mletá paprika nesmie byť stará lebo má horkú chuť. Dobre premiešame.
-
3
Umytý baklažán pokrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca.
-
4
Dobre premiešame, trochu osolíme, pridáme vodu 1 dcl. Na baklažán do hrnca postrúhame cesnak a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť na miernom ohni približne 10 min.
-
5
Olúpané paradajky pokrájame na menšie kúsky, pridáme do hrnca. Posekáme si petržlenovú vňať a pridáme tiež.
-
6
Podusíme ďalších 10 min. Papriku pokrájame na drobné pásiky a pridáme do hrnca. Potom si postrúhame zemiak na zahustenie a za približne 5 minút guláš dohustíme.
-
7
Podávame s knedľou, alebo ryžou.
ďakujem
rozhodne mu daj a neolutuješ a pomazánka s neho je úplne top
no ja som bez masa uz 17 rokov, a milujem knedľu preto taká voľba, pre mňa ideálna šťavnatá :)
ďakujem
OK to som nevedela, ved v pohode, ale mna si inspiroval ako som napisala vyssie
cuketa ma nikdy nenapadla, som si myslel že sa takouto úpravou rozpadá, nie je to tak? šúpeš ju? rád vyskúšam :)