
Korenistý camembert s tekvicovou omáčkou
Na masle restujeme tekvicu, zalejeme ju smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme variť...

Rezančeky na dijonskej horčici
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou...

Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom
. včera som dostal , , pána ZUBÁČA, , to je ,...

Gulášová polievka po mojom
Milujem gulášovú polievku ešte s čias keď mi ju robievala mamina.

Karfiolový paprikáš
Našla som na Vareche hneď 2 podobné recepty na karfiolový paprikáš. Možno niekomu príde vhod aj...

Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...

Šampiňóny s bryndzou
V chladničke som mala šampiňóny a bryndzu, ktorej končila záručná doba tak som sa rozhodla naplniť...

Rezne na cesnaku
Recept som našla na webe a zaujal ma jednoduchosťou. Tak som si povedala že za pokus...

Kurací guľáš pikantný
Bol piatok a sviatok predlžený víkend tak sme vychutnávali voľno a oddych, ktorý skončil asi o...

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...

Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...

Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

Nedeľný obed mladomanželov
Ide o klasickú kuraciu polievku a kuracie prsia s bylinkovým maslom. Recepty nie sú ničím novým,...

Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...

Široké rezance so strúhaným vajcom
Pôvodne som tento jednoduchý a rýchly recept neplánovala prezentovať, ale keď manžel zahlásil... "tak toto je...

Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou s jednoduchou omáčkou
Veruže sme si pochutili. Je to jednoduché, pomerne rýchlo pripravené jedlo a veľmi chutné...

Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...

Grilovaná šťuka na bylinkách
Šťuku opečieme na panvici s bylinkami a cesnakom. Potom ju dáme piecť do rúry na osem...

Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...

Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme...

Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, ...

Plnka z kuracích drobkov podľa môjho manžela alebo kúzla s pórom časť IV.
Po úspechu s čínou sa drahý rozhodol, že vyskúša aj takéto...

Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

Grilované marinované cukety s indickou cuketovou rýží
Krásný čas cuket. Mám ráda cukety. Miluju polévky, saláty, jednoduchá jídla. Jedno...

Ovsené proteínové lievance s čučoriedkami
„Chutí to tak dobre až sa mi ani nechce veriť, že to nie je tak nezdravé“...

Vyprážané bryndzovo–slaninkové pirohy
Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vajíčka, soľ mleté čierne korenie, majorán, cesnak, ...

Slávky marinara
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť....

Papcún z hubami a škvarkami
Papcún je polievka. Do tejto polievky sa môžu použiť rôzné huby. Robí sa zo smotanou, ale...

Zemiakový paprikáš s domácou klobásou
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme...

Rezne v snehovej pene
Takto som dnes navarila, možno pre mnohých klasika , ale u nás super obed.

Špagety Bolognese
Recept som pripravoval ako už malý chlapec a po rokoch varenia je neskutočný

Hovädzia roštenka so špenátom a pohánkovou kašou
Pohánku dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút, potom pridáme mlieko, ...

Treska od tresknutého rybára
Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki...

Svieži šalát
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze....