Zelerovo-kuracie fašírkorezne pečené v rúre fotorecept
Foto: mariamka
Za názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa inšpirovať. A nie, nie je to žiadna Mačingovej diéta Zobraziť celý popisZa názov sa ospravedlňujem, fakt ma nenapadlo nič výstižnejsie :) Ak vymyslíte iný, nechám sa inšpirovať. A nie, nie je to žiadna Mačingovej diéta :), aj keď svojím spôsobom sú zdravé, alebo zdravšie, keďže je tam zelenina a chudé mäso a sú pečené s minimom oleja v rúre.
Postup
-
1
Základné suroviny. Kuracie prsia už mám nakrájané na malé kocky, rezance, nechcela som ich mlieť na kašu.
-
2
Nastrúhame zeler na tenšie rezance.
-
3
Pridáme kuracie prsia, papriku nakrájanú na drobné kocky, 1 vajce, ovsené vločky, pretlačený cesnak, soľ, korenie a niečo zelené.
-
4
Premiešame a rukou spracúvame zo 5 minút, aby sa hmota dobre spojila. Bude to trochu vlhké, ale nebojte sa, netreba žiadny chlieb, múku ani strúhanku, iba necháme odpočinúť v chlade cca 30 minút, vločky nabobtnajú a pekne zahustia celú zmes. A hlavne to ostane aj po upečení šťavnaté.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme jemne potrieť masťou alebo olejom. Z odležanej hmoty vlhkými rukami tvarujeme guľky, trochu ich sploštíme (mám takú fintu - hádžem ich z dlane do dlane, jednak vyjde vzduch a nadobudnú ten správny tvar, niekde som to odkukala:)) a ukladáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Cca po 15-20 minútach otočíme a dopečieme ešte taký istý čas. Samozrejme môžu sa aj vyprážať na oleji.
-
6
Ako prílohu som pre mojich chlapcov urobila studený zemiakovo-cibuľový šalát, my varecháčky si dáme čerstvú zeleninku alebo šalát. Na zdravie a dobrú chuť :)
a aby som dala veci na pravu mieru, obdivujem vsetkych dietologov, poradcov zdravej vyzivy, ktori zasvetili zivot uslachtilemu cielu - pomahat ludom zdravo zit, takze ci je Macingova, Bukovsky, Norbi ci Dukan, mam respekt, a vsetkym, ktori maju nervy a pevnu volu drzat tie pokyny, drzim palce..