Papcún z hubami a škvarkami fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 23. septembra 2011
Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept)
Foto: ancicka

Papcún je polievka.Do tejto polievky sa môžu použiť rôzné huby.Robí sa zo smotanou,ale aj bez nej.Podstatne je,že do papcunu ide zápražka zo škvarkami.

15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
2-4 ks
2 čl
podľa chutí
1 ks
 troška
1 kelinok,200 g -nemusí byť
podľa chutí
 na zápražku
Na cestičko:
1 ks
 troška
 trocha
alebo:
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Očistíme zemiaky,pokrájame na kryžalky,pridáme bobkový list a vegetu.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Huby očistíme,pokrajame na štvrtinky,

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájeme na drobno a na panvici s trochou oleja jú orestujeme.Pridáme huby,trocha osolíme,

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a necháme ich trocha podusiť.Huby pustia šťavu.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme k zemiakom a necháme variť.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzi tým si pripravíme cestičko na papcúnik.Urobíme vláčne cesto,nie moc tuhé.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som mala kyslú smotanu,ale môže byť sladká,alebo vôbec.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cestočko zavaríme do polievky,pridáme smotanu,

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pridáme smotanu,necháme prejsť varom.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Medzi tým si nakrájame slaninu na čkvarky a stopíme ju.Do toho pridáme múku,

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...a pomalý vylejeme do polievky.Ochutíme.Kto má rad kyselkavú,tak môže pridať ocot,ale až na koniec,aby sa smotana nezrazila.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Necháme ešte prejsť varom a odstavíme.

    Papcún z hubami a škvarkami (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

macusa
mnaaam toto musim vyskusat!
(ta gramaz a jednotka pri smotane je trosku zavadzajuca... aby tam niekto nesupol 1200 g :) )
tetrisss
hehe, toto je jedlo mojho detstva, vidno, ze si z tej oblasti, ale odvtedy som ho nejedla, musim to nejako oprasit :)
alexdidi
Ja som len z poza kopca od Teba a u nás je papcun len závarka do polievky:z múky a vajíčka sa urobí veľmi tuhé cesto, ktoré sa postrúha na hrubom strúhadle, nechá sa obschnúť a potom sa zavára do rôznych polievok. Nuž nie nadarmo sa hovorí, že na Slovensku sa v každom domku ináč varí. Tvoja polievočka vyzerá veľmi chutne....
megginr
@alexdidi , u nas doma to volame "drobceky" :) zvycajne tieto drobceky davame do hlivovej polievky so zeleninou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia