Foto: izabella929
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla , osušila. Mäso som nakrájala na tenké úzke pásy.
-
2
Do rajnice som dala nakrájanú slaninu i s kožou a nechala som vytopiť.
-
3
Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak a opiekla.
-
4
Pridala som nakrájané mäso a nechala som ho úplne odpariť, kým nezostal na dne rajnice iba tuk.
-
5
Pridala som mletú červenú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocky a kečup. Všetko som zmiešala a nechala spolu prejsť varom.
-
6
Pridala som soľ, mleté čierne korenie.
-
7
Podliala som vývarom z morčacej polievky, ktorá sa mi varila na sporáku. Mäsko som dusila, ale už som ho viac nepodliala. Počas dusenia som pridala ešte paprikovú pomazánku, úplne super zdokonalila chuť tokáňa.
-
8
Sušené dubáky som namočila do horúcej vody. Pridala som ich už hotovému mäsu spolu so zemiakovým škrobom, ktorý som rozmiešala v troške vody. Už iba chvíľku som nechala všetko prejsť varom.
-
9
Hotový bravčový tokáň. Pokiaľ sa mäsko dusilo pripravila som si prílohu nokerle.
-
10
Podávala som k nemu paradajkový šalát. Prajem vám dobrú chuť.
prosím ťa, nesmúť tak strašne, srdce mi puká, ked to čítam pod Tvojimi receptami :-(
nejako sa vzchop a skús sa prekonať!!! zničí ťa bôľ, ver mi to! nepoddávaj sa!!!
úprimne Ti držím všetky palce!!!
K receptu samozřejmě jen oooh to ja opět paráda se vším všudy. Moc Tě oba zdravíme.
Prestreté a krásne naservírované na tanieri.No jednoducho mňamka.