
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...

Bravčové na paradajkovej omáčke so zemiakovými plackami
Z bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko...

Polievka z pečenej tekvice
Tekvica je moje najobľúbenejšie jesenné jedlo. Milujem ju v každej jej podobe a milujem na nej...

Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...

Treska so špenátom
Na balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám...

Kurča na zelenine
Zeleninu očistíme, nakrájame a vložíme na vymazaný plech. Posypeme vegetou, rascou a pokvapkáme worčestrom.

Francúzska pochúťka s kuracím mäsom
Ďalšia rýchla, zdrava a výborna pochúťka:) Veľmi vhodné ako studený obed, alebo večera pre tých ktorí maju...

Špargľa zapečená s balkánskym syrom
Zočila som v obchode zelenú špargľu, tak som hútala, čo s ňou. Až doma...

Chlebík so surimi (že vraj krabie tyčinky)
Dukanova diéta. Aby som nepridávala len samé sladké dukanovské mlsotinky, pridám môj jeden veľmi obľúbený...

Domáce široké rezance so šošovicovou omáčkou
Zimné januárové dni si pýtajú nielen zababušiť sa do teplého oblečenia, ale aj zasýtiť sa domácim...

Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...

Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...

Fit čevapčiči s horčicovou omáčkou
Tento recept mám veľmi rada, lebo je jednoduchý a často ho využívam aj pri grilovačkách v...

Zeleninové rizoto s kuracími stehnami
Rizoto pozná určite každý, je veľa spôsobov, ako ho pripraviť. Priateľ lúbi celé kuracie...

Zeleninové tarhoto s párkom
Dnes mame na obed toto tarhoto, robievam ho uz dlhsie. Moja svokra robi rizoto z...

Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...

Polievka z kláštornej kuchyne s tekvicou
Jeseň je v plnom prúde a s ňou mnoho plodov zo záhradiek, polí, sadov i...

Bôčik pečený v mlieku s cesnakom, francúzska cibuľová zálievka
Niekedy je ťažšie tie recepty pomenovať ako uvariť :). Tento recept je inšpirácia od Irenaw, ...

Mäso v kávovej marináde na sviečkovú
@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste...

Kuracie prsia marinované v limetkách, koriandri a čili
Kuracie prsia nožom upravíme na rovnakú hrúbku tak, aby vznikol steak. Pripravíme marinádu z olivového...

Ekşili Patlıcan (dusený baklažán nakyslo - fotorecept)
Baklažán je u nás doma "pečený varený". A to doslova. Vyskúšajte tento recept na...

Hovädzie líčka na víne s polentou
Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100...

Jahňacie rolované plece
... keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, ...

Zapečený žihľavový nákyp
Začala sa sezona mladej žihlavy, tak prečo to nevyužit ;-) Je to jedna z najzdravších...

Široké nudle se zelím a gazdovskou slaninou
Čím chutnější slanina a k ní křehké špičaté zelí, tím je jídlo chutnější. Zelí stačí...

Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...

Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...