Foto: mandarin999
Momentálne mám obdobie, kedy nemám na varenie príliš veľa času a priestoru, preto varím rýchle a jednoduché recepty. Niekedy stačí pridať nejakú novú surovinu Zobraziť celý popisMomentálne mám obdobie, kedy nemám na varenie príliš veľa času a priestoru, preto varím rýchle a jednoduché recepty. Niekedy stačí pridať nejakú novú surovinu či bylinku do už tradičných pokrmov a vznikne nová, inovatívnejšia chuť a aj z jednoduchého a obyčajného receptu sa stane pochúťka, ktorá pohladí Vaše chuťové poháriky.
Postup
-
1
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Jemne naklepeme, stačí aj rukou. Osolíme, okoreníme. Rozpustíme si kúsok masla, cca 40g, pridáme k nemu sušený cesnak, mletú červenú papriku a potrieme ním morčacie plátky. Plátky opečieme z každej strany cca minútku na oleji a uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.
- 2
Šampióny si očistíme, nakrájame na plátky a opražíme na troche masla. Podlejeme trochou vody a chvíľku podusíme. Pridáme cca 30g masla, necháme prevrieť, rozpustiť. Čerstvý medvedí cesnak pokrájame nadrobno, poukladáme na morčacie plátky. Následne na ne dáme pripravené šampióny, podlejeme vývarom z húb a pridáme morčací vývar. Môže sa použiť aj iný, prípadne voda.
- 3
Dáme zapekať na cca 10 minút. Mozarellu si nakrájame na tenké plátky a uložíme ich na predpečené morčacie prsia. Dáme ešte raz zapiecť na pár minút.
- 4
Ako prílohu som volila zemiakové pyré ochutené zelerom a bazalkou. Popredu si v osolenej vode uvaríme zeler a zemiaky. Zemiaky som roztáčala spolu so zelerom ručne, pridala k nim cca 50 g masla, zohriatu smotanu a podľa potreby aj mlieko. Vytvoríme požadovanú konzistenciu, podľa potreby dochutíme soľou. Ozdobila som nakrájanou bazalkou. Odporúčam ju primiešať do pyré, mňa to napadlo neskoro.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu