Foto: gordonko
..... chutí to
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 - 4 plátky |
|
1 - 2 ks nasekaná na drobno a opražená na oleji |
|
1 - 2 PL |
|
|
|
2 ČL |
|
3 ČL |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
na prípadné zahustenie |
|
Postup
-
1
pripravené suroviny .... zmeny robím aj počas varenia - cesnak som vymenil za sušené huby
-
2
slaninka nakájaná na rezančeky a vytopená na panvici , nato som dal posekanú cibuli a osmahol do sklovota
-
3
hovädziu pečenku som si pokrájal na tenké rezance ...kde bolo ,,potrubý,, som zoškrábal nožom na kašu ...poprášil hladkou múkou a premiešal
-
4
mix pečeň-múka som dal na cibulku a osmahol ....chcelo to pridať trocha oleja
-
5
ked bola pečienka osmahnutá ( asi 5 - 10 min. ) nasypal som čierného korenia , pridal som namočené sušené huby a trochu podlial vodou
-
6
pridal som Worchster 2 a sojovky 3 ližičky
-
7
nechal som to pod pokrievkou chvilku dusiť , potom som to osolil
-
8
... nakoniec si to pýtalo niečo ostrejšieho a tak som tam pridal jednu pálivú papričku .... bolo hotovo ... ja mam radšej z viac šťavy tak som prilial trochu vody a dohustil ju gustinom
-
9
dobrú chuť
úžasné foto :-)
5*****
Akurat sme mali vcera v praci na obed bravcovu.... a strhla sa debata... ze fakticky pecen je taky "filter" v tele, prirovnavali to chalani k filtru na aute... ze vsetok "bordel" sa tam "filtruje". Co podla biologie je pravda. :D Ale aj tak ma neodradili :D