Foto: koitina
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si hlivu na rezančeky, mrkvu na kolieska a petržlen na polovičku. Hlivu, mrkvu, petržlen a cibuľu (celú) dáme do hrnca s vodou, osolíme, okoreníme a ovegetujeme. Necháme variť, kým nie je hliva a mrkva mäkká.
- 2
V inom hrnci si dáme maslo a olej. Keď je maslo rozpustené dáme tam nadrobno narezanú cibuľu a opražíme. Posypeme hladkou múkou opražíme. Keď je múka opražená dáme hrniec preč z ohňa a pridáme papriku a zalejeme vodou. Dáme hrniec naspäť na oheňa necháme prevrieť. Napokon to dáme do polievky a povaríme ešte aspoň 10 minút.
- 3
Pred koncom dáme do polievky aj viazaničku petržlenovej vňate. A napokon rozdrvenú majoránku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Polievku , ktorú pripravujem hodinu , by som nenazval " rýchla " , inak môže byť výborná...