
Celerový salát a cibulový chléb bez mouky
Celer a mrkev uvaříme do poloměkka, nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny, promícháme....

Jahodovo-malinový kysnutý koláč
Včera som rozmrazovala chladničku . Zistila som , že mám ešte pomerne veľa mrazeného ovocia...

Cannelloni s tvarohom, špenátom a parmezánom
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Špenát sparíme v horúcej vode. Na olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak,...

Rezancový nákyp s tvarohom
Toto je jeden z mojich obľúbených receptov. Je to taká klasika z detstva, ktorú si...

Slaný tvarohový koláčik
tento recept som si vymyslela, nechcela som na oslavu len obligátne chlebíčky alebo jednohubky. hlavne,...

Modrý ayran - jogurtový nápoj
Ayran, alebo ajran, je typický turecký nápoj obľúbený na Balkáne, Blízkom východe a v...

Kolienka s talianskou omáčkou
Kolienka uvaríme, polejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom a nakrájanou pažítkou.

Lečové rezne
Tieto rezne ma naučila moja svokra , ale ja som tam nedala lečo, ale čerstvé rajčiny a...

Chilli kurča s fazuľou
Na oleji opečieme kuracie stehna (nasolene , okorenene) a vyberieme na tanier.

Kokosovo - vanilkové želé s kiwi
Použila som kokosové mlieko z plechovky. Mlieko prelejme do menšieho hrnca, pridáme agar a necháme...

Zabíjačková polievka zo špikových kostí
Keď bola u nás zabíjačka, robila sa na večeru na koštovku, zabíjačková polievka zo špikových...

Polievka šošovicová kyslá s mrkvou
Toto je jedlo jedno z mojich obľúbených ktoré varievala moja babka a neskôr i ja. Dôraz...

Jahodový lekvár s citrónom a rumom
Varila som lekvár z jahôd, aby som mala čím natierať a plniť moje zákusky a koláče....

Hamantaschen so slivkovým lekvárom, tradičné sviatočné židovské koláčiky
Hamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim....

Kysnuté orechové roládky
Pri týchto koláčikoch zámerne nepíšem originál názov, ale recept pridávam originál.

Škvarkovo-lekvárové šatôčky
Veľmi chutné, škvarkovo. lekvárové šatôčky na posedenie s priateľmi pri pohári vínka... nenáročné na čas...

Slané plnené špaldové palacinky
Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa...

Jednoduchá torta Mravenisko bez námahy
Prvá torta, ktorú som urobila v svojom živote, mala som asi desať rokov....

Údenou klobásou plnené kuracie prsia vyprážané v smotanovom cestíčku
Dnešný sviatočný obed len tak v ľahšom prevedení. kuracie prsia, ktoré som plnila pokrájanou údenou...

Plnený vyprážaný kurací rezeň Hawai
Kurací rezeň sme tentokrát naplnili syrom a ananásom a obalili v zmesi strúhanky s kokosom. A...

Cestoviny s orechami a sušenými paradajkami
Toto je trochu upravený a podľa našej chuti doplnený recept z knihy Martina Pyca Rauscha a zároveň...

Punčové gule so židovskými čerešňami alebo podľa Francúzov Love in a cage
Physalis, alebo židovská čerešňa je exotické ovocie, ktoré má priaznivé zdravotné účinky. Zložky tohto...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Klasické žemličky z chlebovej múky
Natrafila som nedávno na recept na klasické žemle, ako ich my starší máme ešte v pamäti...

Pizza narýchlo
Narýchlo preto, že som si vymyslela len tak, narýchlo, že si dáme pizzu.

Jesenný šalát s konopnými semienkami
V jednoduchosti je krása a to platí aj pri tomto jesennom šaláte. Najväčšiu námahu vám dá...

Zapekané cestoviny plnené mäsom
Mušle uvaríme podľa návodu, scedíme, pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

Len také špagety...
... veď to poznáte, dostanete na niečo chuť, a nič vás nezastaví... ja som...

Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh...

Makové mini tortičky s parížskou šľahačkou
Malé mini tortičky z makového cesta, ktoré som spojila s odkrojkami z korpusu a ozdobila parížskou...

Cigánska kuracia pochúťka
Na pekáč rozložíme umyté, osušené prsia bez kosti a kože-naklepané. Potrieme ich smotanou, posypeme...