Gerlachovské rezy ( Gerbaud, Žerbó)

starka - bez fotkystarka, 26. mája 2010
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
200 g
1 kus
1 dcl
20 g
1/2 vrecko
Plnka:
3 lyžice
3 lyžice
1 kus




Postup

  1. 1

    Spravíme kvások z mlieka a droždia a špetky cukru. Vlejeme do múky s maslom a práškom do pečiva. Dobre vypracujeme. Rozdelíme na 3 diely a vyvaľkáme.

  2. 2

    Marhuľový džem utrieme s cukrom a bielkom. Prvé a druhé cesto týmto potrieme a posypeme orechami. Naskladáme na seba. Necháme kysnúť 1/2 hodiny a upečieme.

  3. 3

    Upečené potrieme čokoládovou polevou

Diskusia k receptu

hany2
čo znamená utrieť marhuľový džem s cukrom a bielkom
sovka62
No, toto sú iné žerbó rezy než poznám ja. Keď budem piecť, pridám recept aj s fotografiou.
hanina
Aj ja robievam iné, ale vďaka za recept, lebo na ten môj musí ísť len egrešový džem. A keďže sa aj niečo čerstvého ovocia zje vždy musím vystihnúť čas a spraviť džem. Takže skúsim aj tieto- Gerlachivské!
sisalka
V originálnom recepte je ríbezľový lekvár a veľmi sa do tohto koláčika hodí skôr pikantný lekvár.
Ja natieram samotný lekvár a navrch dám sneh z bielkov, do ktorého pridám cukor a orechy.
Je to dobrý koláčik.
marienka44
Bod č.1: ...a vlejeme do muky s cukrom ...ved tam ziaden cukor v rozpise nie je!!!Nerozumiem popisu, ako sa navrstvia cesta na seba?
starka
Ospravedlňujem sa za chybu s cukrom - opisovala som recept zo starej písanky a asi som veľmi nerozmýšľala. Už som opravila. Vrstvenie : Prvá placka - pomazať, druhá placka na to- pomazať. Tretia navrch a upiecť.
jamarlen
ak je cesto renučké, je to krása, no naozaj s marhuľovým lekvárom. kam si sa stratila,@starka , hádam nie do superstar-ka:)?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia