Foto: mariamka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak chýba, ale kto chce, si môže dať :)
Postup
-
1
Stále niečo vymýšľam z tej kapusty, aby sme mali prísun vitamínov. Toto sa mi tak náhodou ostihlo v chladničke, tak poďme to dať dokopy. Kapustu vyžmýkame, pokrájame nadrobno, cibuľu tiež, pridáme bryndzu, korenie, soľ, papriku, rascu a smotanu podľa potreby.
-
2
Zmiešame, ochutnáme, podľa potreby dosolíme, dokoreníme. Je to zvláštna chuť, pikantno-kyslastá. A ťažko identifikovateľná. Ale silne návyková :) Využijeme ako bežnú nátierku na chlebík /nestihla som odfotiť/.
-
3
Alebo ako prílohu miesto šalátu, dipu. Mala som ešte trochu zarobenej mäsovej zmesi, už som ju len dochutila citrónovou kôrou, vločkami a petržlenovou vňaťou, také rýchle fašírky. Stačí chlebík a toto strapaté čudo. Budem zvedavá, či sa odvážite a urobíte! Teším sa na reakcie :)
Nátierka:100 bodov.Howgh.
@mijaita o vas sa nebojim, vy ste za kazdu "srandu" :)
@steffik , @marianne presne ako vravis, @alex37 riskni :) @eviana evi nemyslim, treba dobru kapustu, ak je velmi kysla, mozno aj premyt, moja je vyborna, jeme ju ako zakusok, ale tymto by si ich mozno zlomila :)
@mb si ma pobavil a nakopol k tomuto komentu, diky
tak toto isto robit nebudem, ako kostla by som a ak by motyka vystrelila, mozno by mi aj zachutila
Ďakujem za rýchle raňajky pre mňa amojich spachtošov :D