Mascarponovo-nutellové rezy s orechmi
Foto: valina
Orechy, Nutella a k tomu mascarpone, skvelá chuť na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
150 ml |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
1 PL |
|
|
|
Krém: | |
500 g |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
400 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne primiešame všetky sypké suroviny. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C 30 min. Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
- 2
Smotanu, vanilkový cukor a stužovač vyšľaháme na polotuhú šľahačku. V druhej miske zľahka premiešame mascarpone a pomaly primiešame šľahačku a došľaháme do tuha.
- 3
Na vychladnutý korpus s lekvárom natrieme trocha krému. Pomocou nitky si zákusok rozdelíme na 4 časti. Krém naplníme do vrecka s ozdobnou tryskou a striekame tak, aby sme nechali v strede medzeru na Nutellu. Do medzier potom nastriekame Nutellu a zákusok ozdobíme cukríkmi.
Tiež mascarpone zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu