Karamelové nepečené vajíčka

martamm - fotkamartamm, 6. apríla 2012
Karamelové nepečené vajíčka
Foto: martamm

Tento recept som si vymyslela a rada by som ho ponúkla aj Vám, ako inšpiráciu k veľkonočným sviatkom. Keďže sa jedná o nepečený výrobok, Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela a rada by som ho ponúkla aj Vám, ako inšpiráciu k veľkonočným sviatkom. Keďže sa jedná o nepečený výrobok, príprava nie je zdĺhavá, ani zložitá.

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
250 gr
3/4 šálky
2 balíky
150 gr
3 ks




Postup

  1. 1

    Nakoľko karamelové kondenzované mlieka sa mi zdajú byť dosť riedke, kúpené mlieko som vyliala do hrnca a prevarila s pridaným kryštálovým cukrom, dostala som tým tmavšiu a hustejšiu hmotu s výraznejšou karamelovou príchuťou. Množstvo cukru v recepte som uviedla orientačne, treba pridať podľa toho, aký tmavý karamelový základ chcete získať. Vločky som zaliala vodou a dala do mikrovlnky na nejaké dve-tri minúry povariť, aby napučali. Sušienky som rozdrvila v robote. Po čiastočnom vychladnutí karamelovej hmoty som do nej postupne zapracovala napučané vločky a rozdrvené sušienky.

  2. 2

    Z tortových oplátok som formičnou vyrezala vajíčka.

    Karamelové nepečené vajíčka  - obrázok 2
  3. 3

    Na vyrezané tortové oplátky som naniesla vrstvu karamelovej hmoty tak, aby sa vytvoril oblý tvar, zodpovedajúci skutočnému vajíčku.

    Karamelové nepečené vajíčka  - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec som vajíčka potiahla poťahovou hmotou z cukríkov marshmalow, môžu sa tiež poliiať čokoládou, alebo citrónovou polevou, podľa shuti konzumentov...

  5. 6

    Ešte malý zlepšovák na polievanie, aby sa do čokolády nedostali omrvinky...

    Karamelové nepečené vajíčka  - obrázok 6
  6. 7

    A ďalší zlepšovák... citrónová poleva stiekla na papier a dala sa opakovane použiť. Polievala som 3x, aby vajíčka dostali požadovanú farbu.

    Karamelové nepečené vajíčka  - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Pekný,zaujímavý veľkonočný koláčik.Akurát na zahryznutie.
diabambulka
super aj s poliate s čokoládou by boli fantastickééé, krásne sa ti podarili a pekný fotopostup...
martamm
Dievcata, dakujem za pochvaly, prave sa chystam poliat cokoladou a cukrovou polevou tie, ktore som vcera nedokoncila, ak sa vydaria, pridam fotky.
3sandra3
krása, krása.... tlieskam...fakt krása.... a páči sa mi tvoj nápad s tým kond.mliekom :-))
adkas
skvely napad, velmi sa mi to paci. KK
helca103
karamelové kondenzované mlieko si nevarila v plechovke? Musím skúsiť tvoj postup prevárania :-)
martamm
helca103, to mlieko som vyliala do hrnca a varila normalne na plyne, samozrejme treba ho stale miesat, horuce ma tendenciu vykypiet.
martamm
helca 103, este upozorňujem, že to kondenzované mlieko už bolo karamelové, kupovala som v Lidli. Alle určite aj biele by varením skaramelizovalo.
helca103
áno pochopila som že karamelové aj ja ho mám už doma, len som to ešte nikdy neprevárala ako Ty preto som sa pýtala. @martamm ďakujem za vysvetlenie dobre že si to napísala s tým miešaním ... učím sa celý život.
martamm
Rada pomôžem, aj ja som sa tu veľa naučila a myslím, že to je účel tejto stránky. rada sem chodím, lebo recepty obsahujú väčšinou u nás dostupné suroviny a môžem ich bez problémov vyskúšať. ďakujem všetkým, ktorí venujú svoj čas dobrej veci.
martamm
dakujem vsetkym za komentare, vyskusajte recept, nemusia to byt prave tvary vajicok, mozu byt aj pologule, kedze je uz po velkej noci...
janger
No to je dobry napad! A aj to oblievanie cokoladou cez sitko, musim si to zapamatat.
martamm
janger, to oblievanie cez sitko som robila prvy raz, vzdy som mala prroblem, ze mi odrobinky napadali do cokolady a pritom je to celkom jednoduche, clovek sa stale uci....
mesiar50
@martamm
Pekné velmi pekné to by som nezvládol
Ináč ten karamelový puding je velmi OK
Prečo si mi nenapísala skor,ja som sladené mlieko varieval 2 a 1/2 h.Sorry nemohla si písať jelikož som ešte vtedy ani nevedel že varecha akotaká existuje.
Ale vajíčka sú super.Vďaka

sisuk
toto je super!!! Recept som čítala vo včerajšej prílohe v Pravde, ale nejako som ho nepochopila. Ešteže ma napadlo ho vyhľadať aj tu a pozrimeže, fotorecept. A dodávam podrobný krásny fotorecept! MMF nemám rada, ale páči sa mi čokoládová aj citrónová poleva a asi skúsim ozdobiť na citrónovú polevu čokoládou a opačne. Ďakujem za inšpiráciu
A nápad so sitkom - super!
martamm
sisuk, som rada, že môj fotorecept Ti pomohol, dúfam, že vajíčka sa Ti vydaria, budú dobré aj s citrónovou, či čokoládovou polevou :)
jamarlen
ako si povykrajovala tie oblátové podložky nepíšeš, no pre mňa to je rébus...sú rovnaké a majú správny tvar - tak odpíš, prosím, @martamm milá...
martamm
jamarlen, píšem, že formičkou, išlo to celkom ľahko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia