Foto: martamm
Tento recept som si vymyslela a rada by som ho ponúkla aj Vám, ako inšpiráciu k veľkonočným sviatkom. Keďže sa jedná o nepečený výrobok, Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela a rada by som ho ponúkla aj Vám, ako inšpiráciu k veľkonočným sviatkom. Keďže sa jedná o nepečený výrobok, príprava nie je zdĺhavá, ani zložitá.
porcií
príprava
Postup
-
1
Nakoľko karamelové kondenzované mlieka sa mi zdajú byť dosť riedke, kúpené mlieko som vyliala do hrnca a prevarila s pridaným kryštálovým cukrom, dostala som tým tmavšiu a hustejšiu hmotu s výraznejšou karamelovou príchuťou. Množstvo cukru v recepte som uviedla orientačne, treba pridať podľa toho, aký tmavý karamelový základ chcete získať. Vločky som zaliala vodou a dala do mikrovlnky na nejaké dve-tri minúry povariť, aby napučali. Sušienky som rozdrvila v robote. Po čiastočnom vychladnutí karamelovej hmoty som do nej postupne zapracovala napučané vločky a rozdrvené sušienky.
- 2
Z tortových oplátok som formičnou vyrezala vajíčka.
- 3
Na vyrezané tortové oplátky som naniesla vrstvu karamelovej hmoty tak, aby sa vytvoril oblý tvar, zodpovedajúci skutočnému vajíčku.
- 4
Nakoniec som vajíčka potiahla poťahovou hmotou z cukríkov marshmalow, môžu sa tiež poliiať čokoládou, alebo citrónovou polevou, podľa shuti konzumentov...
- 6
Ešte malý zlepšovák na polievanie, aby sa do čokolády nedostali omrvinky...
- 7
A ďalší zlepšovák... citrónová poleva stiekla na papier a dala sa opakovane použiť. Polievala som 3x, aby vajíčka dostali požadovanú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekné velmi pekné to by som nezvládol
Ináč ten karamelový puding je velmi OK
Prečo si mi nenapísala skor,ja som sladené mlieko varieval 2 a 1/2 h.Sorry nemohla si písať jelikož som ešte vtedy ani nevedel že varecha akotaká existuje.
Ale vajíčka sú super.Vďaka
A nápad so sitkom - super!