Sladká popcornová torta

mariamka - fotkamariamka, 27. mája 2013
Sladká popcornová torta
Foto: mariamka

Rada sa motám po YouTube a minule som tak objavila jedno zaujímavé, či skôr zábavné video na sladkú pukancovú tortu. Keďže sa aktuálne blíži Zobraziť celý popisRada sa motám po YouTube a minule som tak objavila jedno zaujímavé, či skôr zábavné video na sladkú pukancovú tortu. Keďže sa aktuálne blíži Deň detí, možno sa necháte inšpirovať a prekvapíte svoje detičky, vnúčatká touto uletenou maškrtou :)

Suroviny

1 bal.
20 ks
125 g
 alebo iné




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - marshmallow (mala som dva druhy, napokom som použila tie valčeky), lentilky, žížaly, lieskovce. Maslo a kukurica nie sú na fotke.

    Sladká popcornová torta - obrázok 1
  2. 2

    Popcorn - pukance kúpime hotové, alebo si ich urobíme doma. Ja som robila v mikrovlnke zo sáčku, ktorý obsahoval 100 g kukurice. Vypukáme pekne do biela.

    Sladká popcornová torta - obrázok 2
  3. 3

    Do väčšieho kastróla dáme rozpustiť maslo a keď je rozpustené, pridáme cukríky marshmallow. Miešame o život do úplného rozpustenia, až získame hladký homogénny krém. Pripadala som si ako dáka bosorka či alchymista, čo vyrába "kameň mudrcov" :), s poťahovkami nemám žiadne skúsenosti. Vzniklo takéto lepidlo.

    Sladká popcornová torta - obrázok 3
  4. 4

    Do tohto lepidla vysypeme naše pukance, opatrne a dôkladne premiešame, ono to hneď chladne a aj sa to ťahá.. takže pracujeme rýchlo.. pridáme všetky ďalšie prímesy, cukríky, oriešky, čo vás napadne, myslím, že sa tu dá celkom tvoriť. Pekne všetko premiešame a zlepíme. Ešte môj tip: ja som dala polovicu lieskovcov vcelku a polovicu rozmixovala na väčšie kúsky. Toto je výsledok.

    Sladká popcornová torta - obrázok 4
  5. 5

    V recepte doporučujú nejakú nepriľnavú tortovú formu, možno silikónovú alebo teflónovú. Keďže ja takú nemám, chcela som použiť srnčí chrbát, ale asi by bol malý. Tak som použila túto grilovaciu panvicu. Držte palce, nech to z nej vypadne :) Treba ju poriadne vymazať maslom (alebo vyložiť fóliou, to ma napadlo potom).

    Sladká popcornová torta - obrázok 5
  6. 6

    Naládujeme do nej našu popcornovú hmotu a dobre rukou utlačíme, fakt to treba poriadne udupať, aby sa to scelilo a držalo pokope. Ako keď sme voľakedy robili koláčiky z piesku :)

    Sladká popcornová torta - obrázok 6
  7. 7

    No, a teraz už len trpezlivosť, dáme chladiť, stuhnúť do chladničky na 4-5 hodín, najlepšie na noc. Sama som netrpezlivá, ako to dopadne, a či to vypadne :) tak držte palce. Dávam to zverejniť a ostatné sa dozviete zajtra :) Inak to uletené video je tu: http://www.youtube.com/watch?v=oc32dydENIY

  8. 8

    Takže hlásim sa po úspešnom vydolovaní a degustácii tohto "zázraku" :) V prvom rade, vôbec to nešlo von, Naliala som do plechu na pečenie vrelú vodu a nechala to v nej stáť cca 5 minút a potvora, povolila :)

    Sladká popcornová torta - obrázok 8
  9. 9

    Na krájanie doporučujú elektrický nôž, kde by som ho vzala, takže ďalší boj. Ale zvládli sme to. Ukážka torty v reze (žiadny "slizoun" :)).

    Sladká popcornová torta - obrázok 9
  10. 10

    A naporcovaná...

    Sladká popcornová torta - obrázok 10
  11. 11

    ... so sliepockami :)

    Sladká popcornová torta - obrázok 11
  12. 12

    Čo sa chuti týka, nebudem prezrádzať, ale pre všetkých "cukríkomilov" a "hryzkomilov" myslím, že sa zavďačíte, pozor, musia mať zuby :)) A keď sa už blíži ten MDD, aj takto predčasne: Prajem krásny Deň detí všetkým - malým, stredným, veľkým, aj tým "večným" deťom, čo sme vlastne občas všetci :) ...

Diskusia k receptu

mariamka
:) ved preco? sama netusim ako to bude chutit :) musis sa vratit o par x liet nazad, detska dusa je nevyspytatelna :) a skor som to brala ako experiment ci recesiu,, by si sa divila , moji corgoni sa uz na to tesia :)
mariamka
@malroxa asi to tak bude :) ja som si ani kuchynu z kategorii netrufla vybrat.. vravim, experiment :) zajtra poviem ci sa to dalo jest .)
malroxa
Ok,mariamka!deti budú isto nadšené.občas si môžu dať aj niečo takéto uletené
slavka11
brrrrr toto nemoze ani omylom chutit dobre a ani detom podla mna nie. Aj ked su tam veci co normalne jedia isto nie dokopy.To su tie sialene americke kombinacie. Ked pozeram vasniveho jedlika tak tam sa to podobne kombinuje
mariamka
@slavka uvidime :) citala som aj komentare pod tym videom, je ich vyse 600 a boli aj pochvalne, presne ako pisete, kazde osve chuti dobre, uvidime ako spolu.. mozno to tu necham ako "memento" :))
afataga
mne tam chyba uz len barbina :-) dufam, ze to prezijete :-)
mariamka
:)) inak hladam dobrovolnikov na degustaciu :)) hlasi sa niekto? najlepsie by bola nejaka materska skola, doma nemam relevantnu vzorku :))
@afataga ked som rano otvorila chladnicku sa to tam na mna skeri a vonia to presne tak divne sladko ako Barbie :))
irenaw
:-D v poslednej dobe sa ma stále niekto pýta, čo sa smejem... keď ja si to hneď predstavím :-D
mariamka
vy sa tu smejete, ale ja sa budem musiet doma obetovat! .. no ale co clovek neurobi v zaujme ludstva a pokroku!! :)))
mimka946
bude to sladke jak fras ale moze to byt dobre neviem ja by som sa podujala na to ochutnanie,vsetko co tam je mam velmii rada :))
angast
ty si musela vykonať niečo hrozné , keď sa ideš takto trýzniť.
Ale s tou materskou školou si to prehnala.To by bolo týranie detí. Kukurica , maršmelony, gumenné medvedíky totálny horor.
mariamka
vy ste tu strachopudi, obcas sa treba "prekonat" :)) este som rozmyslala nad psychiatriou @angast , miesto tej MŠ ...
mariamka
@marianne :)) to je v poho, ved sa bavime.. nech si svedomie spytuje autor receptu, ja nemam preco mat vycitky, tiez som len "obet" :))
smajliqa
o akych obetiach to stale hovorite... ved tam je vsetko mnam :)
mariamka
@smajliqa :)) ja neviem co vsetci maju, hentie misky by vyzobali ako vrabce a torta sa im nepaci :) tebe poslem vzorku, za "pozitivne myslenie" :))
angast
ak ti to nebude chutiť , zavolaj hasičov a daj to zlikvidovať ako toxický odpad
mariamka
@elysa som v praci... takze musite, musime vydrzat min. do 15:30,, poviem ti, su to nervy :))
lusinkab
akoze osobne som uz chutnala dost vela takych uletenych kombinacii ale taketo nieco este veru nie :-) ale popcorn mam velmi rada a aj vsetko ostatne co tam je takze chutovo to nemoze byt zle :-) tiez cakam ako to chutilo :-)
janger
@mariamka , co ludia frflu, ked neokostovali, no nie :-)? Ked pozeram na tie suroviny, tak vlastne vsetky mam rada... Tak preco nie doromady ;-)?...Kopa orechov mi tam dost pasuje. Ja by som iste ochutnala...
smajliqa
sliepkam to rozhodne nedavaj,, ved sa im mozu zobaky zalepit,,, skoda takeho jedla pre sliepky :D
2010
Nechce sa mi to preratavat ale tento vytvor ma asi menej kalorii ako vela zakuskov co su poctivo odlozene a vychvalene v KK :-)
mariamka
@smajliqa :)) co tam po zobakoch, hlavne nech sa im r*** nezlepia, po takejto nadhere budu mozno rovno kraslice znasat :))
rea1
no a fčul som normálne životom sklamaná, lebo som bola vždy presvedčená, že recept Ladovho psíčka a mačičky, keď piekli tortu, nikto netromfne. a toť ho máš! prekliati amerikáni aj s ich výmyslami. :-) sliepkam by som to nedávala, určite by z ich vajec bola sladká praženica.
smajliqa
je tam napisane jeden kusok tejto torty obsahuje 458 kalorii....
popcorn je velmi lahky, cize to moze byt kludne 50 gramovy kusok... co sa s klasickou tortou neda porovnavat, pretoze muka je tazka....
jeden kusok napriklad cokoladovej torty ma okolo 500 kcal, ale ta torta je ovela tazsia, cca 130 - 150 g ma kus torty
mariamka
@smajliqa asi to teda aj odvazim a odmeriam priemer, hustotu a cukornatost, nech presvedcime tych neveriacich tomasov :))
irenaw
@rea1 tie vajcia by sa dali predávať za ťažké prachy ako originál vajcia na francúzsky toast ;-)
angast
@rea1
máš pravdu . Tie vajcia na praženicu by sa nehodili , ale mohli by sa lízať. Ako lízanky.
afataga
@2010 to je negustiozny obrazok :-)
@angast surove ci uvarene? so skrupinou alebo bez?
@mariamka som zvedava, ako budes merat hustotu :-) odfot aj na reze nech sa pobavime este raz :-)
2010
Cukrovych narkomanov sen :-)))


elixir
To od 2010 by ani naše kačičky nechceli, radšej si dajú mikroorganizmy zo stojatej časti rieky:



afataga
ja viem ze na jedlo sa nepatri hovorit fuj, ale nic ine ma nenapada, ako keby to votrelec uz raz jedol
marianne
ale z coho je ten slizoun na povrchu taky soplavy? aj Ty ho taky mas?asi z toho marshmallow...@mariamka sliepky nechaj na pokoji,lebo im z toho zadky zalepi a nebudes mat ani sladke vajcia na francuzske toasty:-))
elixir
@rea1 @angast @irenaw možno by sa z takých kraslíc narodili farebné kuriatka... a vy ich chcete hneď lízať, no teda... veď aspoň chvíľu ich nechajte na pokoji.
mariamka
no nemam ho taky soplavy, asi som setrila tym JOJO..
@afataga votrelec :)) to sedi :))
ludia ja to asi vypnem, lebo uz stracam veskeru chut dat to do huby..
afataga
obavam sa, ze ked to raz das do huby, zalepis si chutove kanaliky a stratis chut na veky :-)
smajliqa
:D njn, nema na teba ani z daleka... ja som asi divna,, ale ja sa tesim az to okostujes,,,, o pol stvrtej si doma? :D cakam
marianne
mne to trochu pripomina purpenu,co moj chlap pouziva na vypln otvorov,len toto je pekne farebne...ale to je jedle iba raz:-)))
smajliqa
mne to pripomina NESQUIK TYCINKU... je tiez lepkava, sladka, a vyzera jak z popcornu :D ale nema lentilky... je ukratena :D
marianne
a to za to nestoji @miriamka :-)) ak ti menili okna,tak to tam mas,tak to pekne narastie,potom sa to oreze... sorky,ze sme Ti to tak spotvorili:-)))
irenaw
posledný výkrik stavebnej technológie, táto izolačná pena sa ani omietať nebude, také je to pekné ;-D
angast
marianka - každý si nazýva ten vypĺnáč otvorov ináč. Niekto má
purpen , niekto má normálneho v....a
babav
Nerozumiem tolkemu rozculovaniu nad zmesou cukrikov a pukancov ?!
Nemusíte robiť keď sa vam to nezdá byt vhodne pre vaše deti,
ale preklinat pre tento recept americanov @rea1 , je naozaj prehnana
reakcia.....a ak si myslite , ze aj ta najkrajsia torta upecena z muky , cukru,vajec a masla, naplnena pudingovo maslovou plnkou , potiahnuta fondanom a ozdobena zafarbenym maslom je zdravsia a menej kaloricka,
tak uz nie je o com hovorit.....


marianne
@angast :-)))) hladnemu sa o kukurici sniva:-))))) @babay ved my sa nerozculujeme,sa bavime..mrzi maze to tak vyznelo,Ti americania sa tu priplietli...,prepac..
irenaw
a ja, že tie sladké vajcia idem vyfukovať... :-D
angast
@babav - my im len závidíme ich fantáziu, pretože taká totálna blbosť
je na europana príliš veľké sústo. Toto ozaj mohlo vzniknúť len v americkej hlave.
smajliqa
hlavne ze sa po americanoch vo vsetkom opicime, a este aj ked sa nam nieco paci, tak si povieme ,,TO JE AMERIKA,, ... takze rozculovat sa nad touto tortou je padnute na hlavu.
marianne
to to zase dopadlo,budem sa ja radsej knih drzat...:-( ja som nemala ani potuchy,kde ju vymysleli,vidim to po prvy krat,uputala ma ta fotka od @2010 a pobavilo ma to spojenie hanten slizoun od @mariamka.To vsjo.Vyvolavat vasne,z toho som uz vyrastla.....
mariamka
co uz sa bijete :)) to hadam nie.. nestoji za to torta ani amerika :) vcul som dorazila, idem teda na to :))
@marianne tusim tu je vecsia mobilizacia, ako ked sme hrali s rusmi hehe
marianne
no co, uz si okostovala?:-) kolko mrtvych a zranenych? :-)) urcite dopadla lepsie ako moja babovka,za otca som ju nemohla z formy vydolovat,uz som myslela,ze ju budeme lyzicou jest...nakoniec polovica ostala na tanieri a polovica vo forme,no urvala sa potvora..
mariamka
ano okosovali a zijeme :) idem nahodit fotky,. jak som s tym bojovala z tej panvice, tak teraz bojujem zubami :))
abdul
Asik sa ešte neprebrala po koštovaní. Pokračovanie z Fakultnej nemocnice v Nitre.
marianne
:-)))) abdul ...ocuvaj @mariamka vsecko by bolo OK a ze si to Ty aj by som sa dala nahovorit,nic mi nevadi...len tie dazdovky na vrchu...no nemozem nic co sa plazi....macikov nemali??:-)))
abdul
Kukáme. Farebný kanagon. Detský, pre školopovinné deti. Podaril sa.
mariamka
@marianne to si moji chlapci kupili, ze zizaly tam chcu, z macikov uz vyrastli :) fantazii sa medze nekladu, daj si kludne aj slimaky :))
angast
dobre že si tu protézu rýchlo odtiaľ dala preč, lebo by sme sa nasmiali
afataga
prave tie zizaly su jedine, co by som z toho jedla, no daj este foto rezu, nech vidime to cudo aj interne
mariamka
@smajliqa :)) vravim ze nebudem prezradzat :) ale hej .. moji chlapci uz laduju druhu porciu, ja som uspesne zvladla jednu, je to syte, nie az tak sladke, (to tie zizaly:)), ako keby si chrumala maslovy popcorn a zajedala lentilkami a lieskovcami.. to jojo sa tusim celkom stratilo,, ako ta purpena :)) podla mna na detsku alebo mladeznicku party ako stvorene..
afataga
aha asi pre oci nevidim, aj tym strikovanym sliepkam si dala? to ti chrumkali tie ich zobaky, co sa im tam nalepili :-)
mariamka
esteze ma nevidite, taku chut som dostala na mastny chleba po tejto extraspecialite.. a to v recepte nebolo :)
frezia68
No, kurník-šopa, veď to je hotová telenovela,dostať sa až sem :-) Ale nakoniec, @mariamka , si to hrdinsky zvládla bez úhony na zdraví ,deťúrence tiež potešilo...Dúfam,že žalúdky vydržia ten farebný nápor a prideľujem Ti hviezdičky za odvahu, humorné pečenie ***** a napínavú diskusiu,ktorá očakávala výsledok.Ale priznám sa,že ma to menej šokovalo,ako jedna farebná torta,ktorá tu tiež bola :-)
mariamka
mila @frezia :) dakujem. sama tu mozem trubit, vypekat a vyvarat a nic... Varecha o ludoch a o pochopeni, zdielani srandy, sympatii, respektu aj pokory... obcas sa treba odreagovat ale pritom aj vediet navarit a napiect, mna len tesi ze je tu taky kolektiv "uletenych velkych deti" :)
tiginko
no veď je to jasné, čo iné by už mohla Marge Simpsonová upiecť! Poriadna odvaha, ani nie tak to vytvoriť, ale umiestniť sem. Keby sme ťa nepoznali ako veselú kopu, tak by si si to zlízla. @afataga sa dokonca aj snažila :-) ... prepáč do KK si to ale neuložím :-)
mariamka
@tiginko :)) naco KK? ved takyto recept je tu len jeden a myslm, ze aj dlho bude :) aspon v tomto som nemala dilemu s uverejnenim :) a Marge vytocit? to sa tak lahko nikomu nepodari .. :))
julica
Akakolvek duhova torta je rovnako zdrava ci nezdrava ako toto.
tiginko
ale no tak, veď som ťa úplne videla vyskočiť zo stoličky s vypúlenými očami a vlasmi dupkom moja :-) :-)
tiginko
pochopila som @marge ... proste si chcela byť originálna po tých všetkých smotanových tortách
pampusik
Mne sa pacia tie strikovane sliepky na tom tanieri. Ci aj tie su jedle?
mariamka
ani nie @tiginko to bola len zhoda nahod, ze tu bola ta diskusia.. ja ten recept som ocumovala na YT davno predtym :))
mariamka
no vidim, aki ste tu nevzdelanci v rucnych pracach @pampusik , tie sliepky su hackovane!! :)) ked bude zaujem dodam postup :)) aj ked ta pani, co ich stvorila, prave v tychto dnoch ...."dohackovala"..
mesiar50
@mariamka
Vidím,že aj ty rada robíš chemické pokusy.. ako ja.
Ten hlavný obrázok vyzerá všelijako,ale asi preto,že je
velký a torta tam vlastne zanikla.Použité suroviny na
tortu sú sladkosti ktoré mám rád.Len sú pomiešané.
Som rozhodne toho názoru ako @jange
Tortu by som neodmietol.Prajem ti pekný zbytok večera.

mariamka
@mesiar50 .. kedze este dnes o pol 4 bola na hlavnom obrazku len panvica, tak aj tento tvar torty-netorty je pre mna uspech :)) ano bola to taka mensia alchymia, dakujem,, tiez pekny vecer prajem :))
rea1
@angast , ak ti napadlo pri tom návrhu na olizovanie, hoci aj na paličke, to, čo mne, tak sa normálne choď hanbiť. :-)
milá @babav , tebe kedy odoperovali zmysel pre humor? či ani nebolo aký?
irenaw
...netuším prečo som pred tak dala zavináč :-P
hubata
Môj starý si vzal brýle a po preštudovaní konštatoval, že na vinobraní bolo niečo takéto hodené pri kolotočoch .......
mariamka
to niekto zozral moju tortu a ani sa nepochvalil .. :)) ale burcakom nedoporucujem zapijat, potom to hentak dopadne :) ...
maca7
Niečo podobne robila moja 12rocna dcéra:)..len ona zmiesala pukance s rozpustenym marshmallow, po vychladnuti vytvarovala guľky a dala do papierových kosickov a na pocudovanie to chutilo dobre..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia