Pohánkové palacinky

mariku - bez fotkymariku, 1. marca 2015

Klasické palacinky s pohánkovou múkou vhodne pre celiatikov.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
štipka
750 ml
375 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Rozšlahané vajcia sa zmiešajú s mliekom, soľou a postupne sa zamieša preosiata pohánková múka.

    Pohánkové palacinky - obrázok 1
  2. 2

    Z hotového cesta sa na olejom vymastenej panvici pečú z obidvoch strán dozlata palacinky

  3. 3

    Pred podávaním sa môžu natrieť džemom, nutelou. Čímkoťvek načo máte chuť :)

    Pohánkové palacinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

vegelusi
dnes som ich robila, ale vobec mi nevysli, boli suche a lamali sa, nedali sa ani zrolovat..lamali sa mi hned pri otacani na panvici..neviem kde bola chyba, pouzila som pohankovu muku z kauflandu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia