Foto: maggi
Komerčný recept
porcie
príprava
Postup
-
1
V hrnci na oleji speňte nasekanú cibuľku, zaprášte ju múkou a orestujte. Takto pripravenú zásmažku rozrieďte rajčinovou šťavou, pridajte rajčinový pretlak, kocky extra silného mäsového vývaru a za občasného miešania varte asi 10 minút. Potom vhoďte do polievky uvarené noky.
- 2
<b>Noky: </b>Osoľte horúce mlieko, pridajte prepustené maslo a zvoľna za stáleho miešania na miernom plameni prisypávajte krupicu. Miešajte najlepšie drevenou varechou, kým sa cesto neprestane lepiť na dno a steny nádoby. Cesto nechajte asi 10 minút vyhladnúť a vmiešajte doň vajce. Lyžicou vykrajujte noky (lyžicu je vhodné medzi jednotlivými krokmi namáčať do studenej vody). Noky varte asi 5 minút v horúcej osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu