
Tekvicový krém
V hrnci zarestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú tekvicu zbavenú jadra a očistenú mrkvu. Podusíme asi 5...

Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...

Falošné tiramisu
Tento klasicky zakusok talianskej kuchyne ma vela variacii. Jedinou konstantnou zlozkou je "mascarpone cheese"....

Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

Tradičná ťahaná štrúdľa s jablkami a so škoricou
Pustite sa spolu s naším podrobným obrázkovým postupom do prípravy výbornej ťahanej štrúdle. Naplníme ju šťavnatými...

Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...

Plnené šišky podľa receptu z roku 1350
Tento úžasný recept sme objavili v pekárni v nemeckom mestečku Puchheim neďaleko Mníchova....

Slaná torta
Nebudem písať, že je to moja prvá slaná, lebo je tu viacero prvých, aj...

Ovarová polievka s krúpami
Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil...

Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)

Cviklový šalát
Inšpirácia @Kecemis. U nás príloha k mäsu, ale asi sa dá jesť aj sám.

Krevety v kokosovej omáčke
Zohrejeme v panvici ghí a popražíme na ňom nakrájanú cibuľu, domäkka.

Kura s green curry paste a kokosovym mliekom
Do woku si dame trošku olivového oleja a opražíme na cibulke mäsko do biela(ja som mala...

Rákócziho tvarohové rezy - Rákóczi túrós
Tento veľmi chutný tvarohový koláč som upiekla ako zákusok. je veľmi krehký a výborný.

Medové koláče s makom
Keď som jedla podobné koláče, vždy boli z kysnutého cesta. Ale od detstva som si...

Prívarok z červenej šošovice so sójovými párkami
Chutná rýchla večera, červenú šošovicu netreba namáčať, hotová je raz-dva a chutí super.

Bakoňské karé s paprikou
Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....

Losos na rošte
Lososa rozkrájaného na podkovy osolíme, okoreníme, potrieme olejom a položíme na rošt.

Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...

Cviklové halušky so syrovou omáčkou so špenátom
Áno vyzerajú ako halušky so špenátom. Len ja som chcela robiť halušky s nejakou omáčkou, ...

Camembert so šunkou zapečený v lístkovom ceste
Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Ideálny pre začínajúcich kuchárov, nedá sa na ňom...

Prírodné rezne so zeleninovou ryžou
Kuracie prsia umyjeme a narežeme na rezne. Jemne ich naklepeme. Rozpálime si hrniec s hrubým...

Petržlenová polievka s petržlenovými knedličkami podľa smižanskej babky
Túto polievku robila moja smižanská babka. Nepamätám sa, že by sme ju u babky niekedy...

Môj Kinderkoláč
Recept mi dala ešte spolužiačka na strednej, ale nebolo to ono, tak som recept založila....

Domáce klobásy
Dlho sme skúšali veľa receptov na domáce klobásy, ale nikdy sme neboli spokojní. Tento recept...

Huspenina trochu ináč
Viem, že je na vareche takýchto receptov aspoň 1000 , ale možno môj postup prípravy sa...

Makový koláč s ríbezľovým lekvárom
Aj makový koláč môže patriť k slávnostným múčnikom. Stačí málo a vyzerá úplne inak, ako...