Cuketovo-papriková nátierka vegan fotorecept
Foto: zuzananoskova
Výborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla ešte v septembri 2011. Hneď ako som prišla z návštevy Zobraziť celý popisVýborná, výborná, výborná! Pôvodný recept mám od sesternice Moniky, u ktorej som ju jedla ešte v septembri 2011. Hneď ako som prišla z návštevy domov, tak som ju pripravila aj ja. Vtedy ešte s taveným syrom. Tentokrát som ju pripravila vo vegan verzii :-) Rukola a cherry paradajka je z mojej "záhradky" v kvetináči na okennej parapete :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kúsku Alsan bio (nemala som doma olej) som orestovala cibuľu,...
-
2
... pridala papriku, orestovala...
-
3
...potom cuketu, chvíľočku opäť podusila...
-
4
...odstavila a nakoniec som pridala Sójakrém...
-
5
...a všetko spolu premiešala. Môžete jesť aj teplé či dať po vychladnutí zachladiť do chladničky :-) Podľa chuti môžete pridať aj cesnak či vegetu, domácu samozrejme ;-)
-
6
K nátierke som upiekla chlieb zo špaldovej múky so slnečnicovými a tekvicovými jadierkami a ľanovými semienkami.
-
7
Moja prvá verzia nátierky v roku 2011 ešte s taveným syrom.
Diskusia k receptu