Foto: dorisa
Ešte mi zostali čerešne, tak pečiem aj super rýchly koláčik.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na koláč...
-
2
...a ešte sirup Redberry.
-
3
Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej...
-
4
... vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva.
-
5
Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
-
6
Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
-
7
Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
-
8
Po upečení a vychladnutí môžeme krájať koláčik na porcie.
-
9
Toto bola moja porcia. Koláč iba pocukrujeme. Pre náročnejších môžeme ozbodobiť šľahačkou, alebo sirupom.
-
10
Sirup Redberry(50ml) varíme spolu s trochou vody(2PL) a cukrom(2PL), vznikne výborná poleva.
-
11
A teraz už naozaj dobrú chuť:)
A takú bublaninku by som si dala, muž čerešne neje, dala by som na polovicu jahody alebo iné niečo.