Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládová kocka

podravka - fotkapodravka, 5. marca 2017. Komerčný recept.
Čokoládová kocka
Foto: podravka

Ak máte radi čokoládový puding a šľahačku, potom je tento koláč pre vás ako stvorený. Vďaka chutnému spojeniu tmavej čokolády, pudingu a šľahačky si Zobraziť celý popisAk máte radi čokoládový puding a šľahačku, potom je tento koláč pre vás ako stvorený. Vďaka chutnému spojeniu tmavej čokolády, pudingu a šľahačky si budete užívať každé sústo.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
100 g
60 g
40 g
1 lyžička
4 ks
150 g
1 balenie
Krém:
1 balenie
50 g
500 ml
150 ml
Na dekoráciu:
50 g




Postup

  1. 1

    Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády nakrájanej na kocky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

  2. 2

    Zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny.

  3. 3

    Do hotovej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa.

  4. 4

    Vylejeme na plech (30 x 18 cm), ktorý sme potreli maslom a posypali múkou.

  5. 5

    Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

  6. 6

    Dolcela puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, spojíme s pudingom a natrieme na tortu.

  7. 7

    Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme v chlade 2 – 3 hodiny.

Diskusia k receptu

janikbj
obrázok s receptom vôbec nesedí... preto "milujem" komerčné recepty... môžeme si aj my - užívatelia - pridávať fotky, aké sa nám páčia alebo prilákajú pozornosť a bude to OK? :/
katarina2511
Presne tak, popis receptu nesedi s fotkou... Slahacka s Dolcela puding cokolada premium nemoze byt ta svela vrstva na cokoladovej kocke. Recepty by sa mali kontrolovat predkym sa uverejnia.
evanaaa
Dobre ale aj chutne vypadá tento dezert, ale myslím si, že možno ak sa zmiešala šľahačka s pudingom, zosvetlel a nie je tak tmavý ako by mal byť a tiež svetlo pri fotení robí svoje, to je len moja úvaha, či je to tak, neviem, musela by som vyskúšať a porovnať.
katarina2511
Evanaaa mas bujnu fantaziu... Pripomina mi to mojho najmladsieho syna, ked padol do blata obleceny v bielych texaskach, Tiez sa ma snazil presvedcit, ze blato ma farbu ako jeho texasky.
1x danda3
podravka
Pri fotení receptov zohráva veľmi veľkú úlohu svetlo, ktorým sa zhotovené jedlo nasvecuje. Ak do čokoládového pudingu pridáte šľahačku, tiež zosvetlie. Kombinácia týchto dvoch faktorov spôsobila, že pudingová vrstva pôsobí oveľa svetlejšie a kontrastne voči výrazne tmavému cestu. V každom prípade je dezert vynikajúci, nech ho skúsite pripraviť s akýmkoľvek pudingom, napríklad aj s vanilkovým alebo nugátovým :)
janikbj
@Podravka (6.3.2017 08:35)
isteže svetlo môže mierne skresliť reálnu farbu, no pokiaľ je tento premium puding s tmavou čokoládou a kakaom tak "premium", že ho do svetlohneda odfarbí 150ml šľahačky, tak to viem, že ho naisto skúšať nebudem ;)
ale v pohode, nevravím, že recept je zlý, treba vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia