Čokoládová kocka
Foto: podravka
Ak máte radi čokoládový puding a šľahačku, potom je tento koláč pre vás ako stvorený. Vďaka chutnému spojeniu tmavej čokolády, pudingu a šľahačky si Zobraziť celý popisAk máte radi čokoládový puding a šľahačku, potom je tento koláč pre vás ako stvorený. Vďaka chutnému spojeniu tmavej čokolády, pudingu a šľahačky si budete užívať každé sústo.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
40 g |
|
1 lyžička |
|
4 ks |
|
150 g |
|
1 balenie |
|
Krém: | |
1 balenie |
|
50 g |
|
500 ml |
|
150 ml |
|
Na dekoráciu: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády nakrájanej na kocky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
- 2
Zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny.
- 3
Do hotovej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa.
- 4
Vylejeme na plech (30 x 18 cm), ktorý sme potreli maslom a posypali múkou.
- 5
Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
- 6
Dolcela puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, spojíme s pudingom a natrieme na tortu.
- 7
Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme v chlade 2 – 3 hodiny.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A čo konkrétne Vám "nesedí"?
V surovinach je cokoladovy puding a na fotke je svetly
súhlasím!
isteže svetlo môže mierne skresliť reálnu farbu, no pokiaľ je tento premium puding s tmavou čokoládou a kakaom tak "premium", že ho do svetlohneda odfarbí 150ml šľahačky, tak to viem, že ho naisto skúšať nebudem ;)
ale v pohode, nevravím, že recept je zlý, treba vyskúšať
pozrite sa, aký malý plech sme použili :) (30x18) preto je vysoké :)